fbpx

Коментар в десетката: Какво чуваш от новините, докато цветните балончета се пукат?

автор: Виктория Тинтерова, Фейсбук

Тия дни играя една адски тъпа игра интернетна – целя едни шарени балончета и при всяко точно попадение, играта издава едни такива чудесни звучета, като на нежна, мъничка картечница. Играя, наслаждавам се на звуците и слушам новините. Започвам от малките неща:
Николаев е възмутен от липса на свобода на словото.
Мъжът на убитото момиче апелира да не обвиняваме само държавата за кочината, а и нас, понеже държавите нямат нищо общо с живота на хората.
Една репортерка обяснява за убиеца – набор 97-ми, сто години след като няма наборна военна служба. Това съм го чувала и от други жени – ти кой набор си, ме питат. Ми не знам, казвам, мен не са ме набирали….
Сметище едно гори, а около 5 институции не могат да решат какво точно да правят и само входират и изходират проекти, мънкат и взимат заплати, докато хората наоколо катастрофират, нараняват се или загиват..
Фъндичът е сърдит и аха да поплаче като Цецката или като Тити Папазов. Впрочем къде изчезна тоз човек? Както и да е. Била неподкупна жената. Може и да е, но пък за сметка на това е некадърна и, извинявай Фъндич, ама и много много тъпа.
Индийските ни братя по селата се надигат моментално като 1 индиец, когато нещо им се случи лошо. Въобще не се карат помежду си за комунизми, направо почват да искат разни неща. От друга страна, ние станахме по-расистка държава и от щатите през 30-те години.
Правят нова 666-та държавна агенция за борене на боренето с какафонията по пътищата. На глава български шофьор се падат по 8 проверяващи шофьорлъка му, а на тези 8 проверяващи, се падат по 16 проверяващи на проверяването.
Забелязва се, не, направо се набива в очи тоталното обеззъбяване на народонаселението – и коренното и индийското население сме масово без предни зъби. Най-често липсват долни и горни резци. Никак не са естетичи вече интервютата с пострадали граждани и селяни. Тук-там, накой по-млад е с всичките си зъби. Ама то е от естествени порцеси или се е върнал за малко тук, колкото да ползва евтините зъболекарски услуги.
Президентът каза, че сме толкова ужасно бедни, че…. И аз не знам какво че. Но телевизорите мълчат. Чакат какво ще каже Цветанов за казаното от Радев.
Най-важното, върхът на тази пирамида от идиотии е шефът, забележете – шефът на полицията в Русе по фанелка, с ланци и татуировка на бицепса. Бицепсът е от местния фитнеса, да не си помислите, че е от някакви полицейски учения…. Тази гледка така ме потресе, че потърсих в спомените си, в прочетеното, в опита си…. ми не намерих аналог. Полковниците ни са обикновени чалгаджии. Всички държавни символи се излишни. Държавата е тотално скапана. Гнилоч.
А вие спрете да пишете глупости, прекалена свобода сме ви дали, напълно сте се разхайтили, каза Борисов и потресен и много погнусен от нас и журналистите си тръгна. Но не завинаги, за жалост…. Просто отиде да изпуши една пура.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!