fbpx

Колко бензин остава в резервоара, след като светне лампата?

automedia.investor.bg

Количеството варира между 50 и 180 км в зависимост от модела
Повечето шофьори предпочитат да сипят гориво, веднага след като светне лампата за резерва. Остатъкът от бензин зависи от класа на автомобила и най-вече от неговите размери. Например, компактният модел може да измине около 50-60 км, докато големият кросоувър – около 150-180 км.

Изданието Bussines Insider публикува любопитно изследване, което включва модели за американския пазар, произведени през 2016 и 2017 г. То засяга най-популярните автомобили, като сред тях има както седани, така и всъдеходи и пикапи. Всички те са с бензинови двигатели, което е напълно обяснимо, тъй като в Щатите дялът на дизелите е съвсем малък.

Изчисленията са показали, че при Subaru Forester при светване на лампата в резервоара остават 12 литра бензин, които са достатъчни за 100-135 км. При Hyundai Santa Fe и Kia Sorento горивото стига за 65 км. Показателят на Kia Optima е още по-малък – 50 км, докато при Nissan Teana е най-голям – 180 км. Други два модела на Nissan – Altima и Rogue (X-Trail), изминават съответно 99 и 101,6 км.

Кросоувърът Toyota RAV4 има пробег от 51,5 км, след като светне лампата на резерва, а Chevrolet Silverado – 53,6 км. При Honda CR-V горивото стига за 60,3 км, а при Ford F-150 – за 62,9 км. Резултатът на Toyota Camry е 101,9 км, на Honda Civic – 102,4, на Toyota Corolla – 102,5 км, а на Honda Accord – 107,6 км.

Експертите на изданието предупреждават, че каране с ниско ниво на гориво в резервоара е опасно, тъй като може да нанесе сериозни щети на някои от системите на автомобила, в това число бензиновата помпа и катализатора.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!