fbpx

Кои модели влязоха в топ 10 на най-здравите и чупливи автомобили на годината

източник: auto.blitz.bg

Според ежегодната класация за надеждност на автомобилите, съставяна от американското издание Consumer Reports въз основа на допитвания на собствениците на автомобили, най-непретенциозният автомобил се оказа всъдеходът Lexus GX. В тройката на лидерите по надеждност влизат автомобилите на три японски марки.

На първо място е Lexus със средна оценка от 78 при 100 възможни точки. За най-надежден модел на марката е определен всъдеходът GX, а най-чупливият – седанът IS. Марката Toyota слиза едно място надолу – на второ, получавайки 76 точки. Най-надеждният модел на марката е хечбекът Prius C. При аутсайдерите се озовава пикапът Toyota Tacoma. Тройката на лидерите е попълнена от Mazda, която тази година се изкачва в класацията с цели 8 места. Средната оценка на надеждността на автомобилите на японския производител е 69. При това за най-чуплив е признат кросоувърът CX-3, а за най-надежден роудстърът MX-5.

На четвърто място със средна оценка от 61 точки се нарежда Subaru. Най-надеждният модел на марката е Crosstrek (XV), а НАЙ-ЧУПЛИВИЯ – спортният WRX. Марката Kia слиза от трето на пето място, спечелвайки си 61 точки. Вероятно, причината за това са постоянните повреди при седана Cadenza. Най-надеждният автомобил на Kia пък е миниванът Sedona.

На шесто място със средната оценка от 61 точки се нарежда Infiniti. Най-надеждният модел на марката е купето Q60, а на последно място по здравина се нарежа седанът Q50.

С три места тази година пада Audi,чийто автомобили средно печелят 60 точки. Компанията бе „потопена“ от модела A3, макар и кросоувърът Q5 да е признат за най-надеждния.

Компанията BMW също губи три позиции, оказвайки се в крайна сметка на 8-о място резултат от 58 точки. Най-надежден е моделът i3, в който и няма какво да се счупи. За най-капризен е признат кросоувърът Х1.

Десетката в тазгодишната класация е попълнена от Mini и Hyundai, които са си спечелили 57 точки. Най-надеждни при тях са кросоувърите Countryman и Santa Fe XL, а най-чупливите – Cooper и Ioniq, съответно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!