fbpx

Кога е основана българската държава?

www.bgonair.bg

За съкровището на Кан Кубрат разказа д-р Мариела Инкова от НИМ пред Bulgaria ON AIR
„Съкровището на Кан Кубрат е невероятно богато. То е открито случайно от деца през 1912 година край селцето Малая Перепершчина, тогавашната Руска империя, днешна Украйна. Кракът на едно от децата попада в дъното на един от съдовете, те го носят у дома и първоначално майка им дори смята, че някой е обрал местната църква. След това местните власти се опитват да съберат отсените от селяните съдове и предмети. Събрани са над 800 предмета, 25 килограма злато, 50 килограма сребро. От 1914 година съкровището се пази в Ермитажа“ – разказа гл.асистент д-р Мариела Инкова от НИМ в предаването „Операция История“ по Bulgaria ON AIR.

В съкровището има не един, а четири меча, но най-впечатляващ е този, който е дар от ромейския император. Догодина се очаква мечът на Кубрат да бъде изложен в България. На въпрос на водещия кога всъщност е основана българската държава, Мариела Инкова посочи, че от намерени медальони на император Ираклий в съкровището, може да отнесем основаването на България към 629-630 г.

Иест!
И аз стгнах до същият извод, но проследявайки живота на региона. ☺️

Българската държава е основана ТУК точно както го пише в учебниците, а тия съдове, дето са намерени в Украйна и са на Хан Кубрат, може да се отнасят за държавата на Кубрат, а не за нашата – на нашата територия е основана държавата ни от хан Аспарух!!! – има разлика и не си мислете, че сте открили топлата вода. Не мога да разбера защо непрекъснато ровите и се чудите как да объркате народа!

не ровете там където не Ви е работата Денят на Мъртвите наближава

глупостите ви край нямат, за тези открития се е знаело години преди да бъде написана историята във учебниците по история на България. Офицялно е приета 681г….като че ли нещо ново сте открили до момента , и за него до сега едва ли не никой не е знаел, и че и нова година за създаване…еееййй луда работа..след още 10-20 години може да се окаже и на стотната година 🙂

Български държави има няколко. След Велика България на Кан Кубрат са създадени поне още две – едната от Кан Аспарух, а другата е Волжскка България, със столица Казан просъществувала до 13-ти век. За разлика от нашата държава там се е изповядвял исляма. Мое лично мнение е, че това са така наречените от Сталин татари ( да не забравяме, че столицата на Татарстан 2 в Руската федерация е същия този Казан. )

Дунавска България е продължение на Фанагория(Стара Велика България). 🙂

Има записки в които става въпрос за България(не за българи) много преди 681г.. Много скоро очаквам да стане известно на историците, че прериода всъщност е 157-164г.

Имах възможност да видя съкровището То беше изложено Съдебната палата тогава/НИМ/, докарано тук по времето на Людмила Живкова.За това всички пропускат тоя факт.Тогава меча не интедифициран.Когато разглеждах експонатите изпитах някакво странно вълнение.

БЪЛГАРИЯ е основана тук ,на тази територия (от Белград до Цариград, и от Киев до Крит), през 1495 г. пр. Хр., най-вероятно на 22.06. – денят на Лятното равноденствие.Според сериозни исторически източници.

БЪЛГАРИЯ е основана тук ,на тази територия (от Белград до Цариград, и от Киев до Крит), през 1495 г. пр. Хр., най-вероятно на 22.06. – денят на Лятното равноденствие.Според сериозни исторически източници.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!