fbpx

Кметът на Карнобат разкри нови подробности за цеха за нелегални цигари и ареста на сина си

Георги Димитров, кметът на Карнобат, коментира пред bTV информацията, че синът му Иван е отдал под наем фабрика, в която се е помещавал нелегалния цех за цигари, свързан с бизнесмена Миню Стайков. „Знам, че е отдадено помещението преди 2-3 години, лично аз не съм виждал договора“, посочи той, цитиран от Блиц.

„Фактът, че е собственик, според вашите коментари излиза, че е престъпник“, каза той за сина си, който вчера беше арестуван.

„Разбрах, че в договора има една клауза – да бъде осигурено несмущаваното им производство. Какво е било производството разбрахме през месец юли миналото година“, посочи Димитров.

На въпрос дали договорът за наем е бил сключен с портиер, той отговори: „Доколкото знам, договорът е с някаква фирма от Стара Загора“. Кметът знаел, че помещението ще се ползва за „складова и производствена дейност“.

„Имало помещение за спане, кухня – те не са излизали от там“, каза той и посочи, че цялата фабрика е с близо 10 000 кв. м площ. Хората на Стайков са ползвали едното помещение – около 700 квадрата.

„Охраната си е била винаги там. Това са портиерите на входа на целия обект. Заплатата, осигуровките, негови работници са“, потвърди Георги Димитров информацията, че синът му е плащал за охраната на сградата.

„Неговите твърдения е, че той не е знаел. Иван не се познава лично със Стайков. Аз се познавам със Стайков“, заяви кметът.

По думите му, синът узнал какво се върши във фабриката, но не го е виждал с очите си. „Влизал е преди една седмица, след като е било вече опразнено. Останали са някакви климатици, кашони“, обясни той.

„Последно снощи разбрах, че има заповед за 24 часово задържане. Нямаме връзка с него“, каза Георги Димитров за сина си.

На въпрос какви са били отношенията му с Миню Стайков, той отговори: „Кмет съм, той е работодател. Нормални отношения. Не сме приятели, но се познаваме добре. Тия лозя, които има, поне 7-8 хил. декара са общински. Коректен и като данъкоплатец“.

Димитров потвърди, че бизнесменът подкрепял мероприятия на общината. „Не са големи сумите, но за всеки празник на града – 24 май, особено 14 февруари, една значителна част се поемат от фирмите на Стайков. Официално, с документи, обикновено безкасово“, заяви той.

Днес ще стане ясно дали задържаните при вчерашната операция във винпром „Карнобат“ ще останат в ареста.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!