fbpx

Кметица на ГЕРБ плати 20 000 евро, за да ѝ пее Драгана Миркович в Козлодуй

Фолк купонът на кмета на община Козлодуй – Маринела Николова, продължава и се надгражда с все по-скъпи изпълнители, но за сметка на всички жители на крайдунавския град. Родните звезди вече не са достатъчни за нуждите от забавления и в търсене на още по-изразен ефект, кметската управа прескочи в Сърбия и си хареса не кого да е, а е една от най-скъпите певачки – Драгана Миркович. Не само я хареса, но и сключи договор с нея с подписа на кмета Маринела Николова и печата на община Козлодуй за тлъстата сума от 20 000 евро и си я поръча – случайно или не – за края на мандата, пише местният сайт „Козлодуй-бг.инфо“.

Кметът Маринела Николова се скри зад интереса на трети лица и категорично отказа да отговори на въпроса колко струва концертът на Драгана Миркович, отправен към нея по Закона за достъп до обществена информация. Единственото, което лаконично се съобщава в този отговор, е, че община Козлодуй има сключен договор със сръбската изпълнителка Драгана Миркович, а колкото до стойността му отговорът е, че изпълнителката в качеството си на трето лице отказва да бъда предоставена информация, касаеща договорните отношения с нея. Само че ние по Закона за достъп до обществена информация не сме се интересували нито от параметрите на договора, нито от конфиденциалните клаузи в него, а единствено и само от стойността на публичните средства – цифрата, която общината ще плати на Драгана Миркович, а тази информация не касае и няма как да касае трети лица. За отказа да получим тази публична информация ще сезираме със съответната жалба Административен съд – Враца.

Тайна всъщност се оказа и хонорарът на родната фолк изпълнителка Камелия, която – пак по покана на Община Козлодуй,  пя на площада на 14 февруари. Това забавление, според отговора на кмета Маринела Николова, е било финансирано от дарение от неназована външна фирма. Това е така, защото според гласувания и приет от ОбС Календар за културните събития в Общината и план-сметката за финансирането му за това мероприятие бяха заделени 5 000 лева, а всъщност толкова е само хонорарът на изпълнителката Камелия.
Хонорарите на българските и чуждите фолк изпълнители обаче не са тайна и лесно се установяват с елементарни запитвания до продуцентските и музикални компании. Освен че цените на хонорарите са ясни, във всички случаи се уточнява, че ангажирането на когото и да е от изпълнителите изисква 50% авансово плащане и отделно разноските за път и тези за озвучител.
Остава съвсем открит въпросът дали забавленията с родни и скъпи фолк изпълнители се вписва в приоритетите на една община и е в отговор на обществените потребности от местно значение.
Досега гости на Маринела Николова, платени със средства през община Козлодуй, защото и даренията са такива средства и без претенция да сме изчерпателни, са били следните състави и изпълнители (с ясно изразена градация):

14.02.2019 г. – Камелия
– Духов оркестър Виво Монтана

2018 г.
31.12.2018 г./01.01.2019 г. – Професор Илия Илиев
– Християна Луизо
– Йоана
– сестри Ива и Велислава Костадинови
16.12.2018 г. – Фики
– Тони Стораро
– Борис Дали
18.12.2018 г. – Цветелина
01.12.2018 г. – Four Magic
5.10.2018 г. – Веселин Маринов
4, 15 и 16.09.2018 г. – Ансамбъл „Пирин”
група „Оратница”
Ансамбъл „Гайтан”
Нелина
Нели Андреева
24.06.2018 г. – Сръбски оркестър „Харизма”
27.05.2018 г. – Ансамбъл „Чинари“
Симфониета – Видин
10.05.2018 г. – „СкандаУ”
8.04.2018 г. – Софи Маринова

2017 г.
14.02. – Деси Добрева
12.05.  – Криско
28.05.  – Паракозъм, Монтана
1.06. – Милица Тодорова, Гергана Тодорова и Симона Иванова
3.07. – Крисия Тодорова
17.09.  – Национален фолклорен ансамбъл „Българе”
2.10. – Оркестър „Канарите“
10. – Орлин Горанов

2016 г.
13.05.2016г. – Михаела Филева
13.06. 2016г. – Рок група „Glock“.

И пак от ГЕЛП , тези направо се ос*аха вече и чакат да спечелят избори ? ХА ХА ХА Сигурно е нямало по-грозна !?!?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!