fbpx

Климатологът Рачев огласи прогнозата си за времето на Коледа, Нова година и цялата зима

www.blitz.bg

Зимата ще бъде нормална. Това заяви в студиото на „Европа сутрин“ по телевизия „Европа“ климатологът проф. Георги Рачев. Имахме една фантастична есен, която завърши ударно със студ.

Вчера влязохме в климатичната зима, така че това, което виждаме навън не е нещо необичайно. Факт е, че зимата в България е по-мека през последните 20 години.

Но това не означава, че няма да се прояви по друг начин – ще има сняг, ще има поледица и това е нормално. Вървим към затопляне, което ще продължи до събота, съобщи още проф. Рачев. На Никулден ще е сравнително топло. Времето ще се развали от 8 до 12 декември. Тогава ще вали много – дъжд и сняг.

Ще прекараме сухи и безснежни Коледа и Нова година, обяви климатологът като направи уговорката, че е твърде рано за точна прогноза. Антарктида е огромен континент, заяви проф. Рачев, по повод експедицията, водена от проф. Пимпирев, която тръгва за ледения континент след седмица. Имало е години с огромно количество сняг на Антарктида когато условията за пребиваване са били непосилни и много сурови.

Всички държави са вперили поглед в Антарктида – единственото парче земя, което не е разпределено. Там не може да се прави добив или нещо, което може да замърси природата. Само наука! Научаваме неща, които са изненада за нас и се отнасят до собствената ни планета.

Ще изследваме биология и зоология и най-вече климат, съобщи Рачев. Там е възможно да се изследват най-дребните промени в природата и как тези промени се отразяват на планетата. Тепърва климата ще присъства на нашата маса – ще определя цените на горивата, и много други икономически сфери. Това е само началото на един огромен проблем, който трябва да решим заедно, заяви Рачев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!