fbpx

Климатологът Георги Рачев: В средата на ноември ни очаква рязка смяна на времето, а първият сняг идва на…

Около 15-16 ноември се очаква смяна на времето. Това обясни пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

„На юг от България ще има циклон, а на север-североизток – антициклон, и на контактната зона ще се създадат условия за валежи. Ако пък температурите на въздуха, който ще дойде от североизток, са по-ниски – и на снеговалеж”, каза проф. Рачев. По думите му това може да означава първи снеговалежи в по-ниската част на Южна България, особено в Родопите.

Той обаче уточни, че по-голяма яснота за времето в средата на месеца ще има следващата неделя.

„Изпратихме септември с над 2 градуса над нормалната за месеца температура, октомври също. А ноември го започваме ужасно ударно – в момента аномалията е между 8 и 12 градуса над нормата”, отбеляза още климатологът.

Той допълни, че в западната част на България сухотата е екстремна. На много места през последните 3 месеца е валяло само 10-15 литра, а на други не е валяло изобщо.

„От средата на месеца се очаква сравнителна смяна на времето. Дотогава ще се понижават температурите. В България се очакват първи снеговалежи в по-ниската част на страната“, каза Рачев, допълва Блиц.

„Очаква ни хубаво време над нормалното и в края на следващата седмица ще се понижат до нормата. Цялата зима ще бъде сравнително по-топла – 1-2 градуса е съществена разлика в температурите“, допълни той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!