fbpx

Китай излиза по един показател преди всички: На 3 дни там се появява нов милиардер!

Светът върви в такава посока, че богатите стават все по-богати и все повече на брой. Само за последната година имаше 332 нови милиардера. Общото им богатство пък нарасна с 19%, за да достигне до 8.9 трилиона долара. Това разкриват проучвания на UBS и PwC, цитирани от Kaldata.com. А коя е страната, която може да се похвали, че създава милиардери най-скоростно? Изглежда това е Китай. Там на всеки 3 дни има по един нов милиардер. Причината е и огромният технологичен бум, посочват експерти.
„Ръстът в Китай в това отношение е невъобразим и невиждан“, споделя Джон Матюс от UBS Global Wealth Management.
Това е и първият случай, в който азиатска страна изпревари Съединените щати по честота на създаване на милиардери. Интересното е, че през 2006 г. в Китай е имало само 16 милиардери. За 2017 г. цифрата достига 373, което е общо 1/5 от всички милиардери по света.
Към днешна дата САЩ още води по брой с 585 милиардери, но не и като темпо на замогване сред населението. За 2017 г. например там е имало 53 нови милиардери, докато за 2012 г. цифрата е била впечатляващите 87.
В Китай, от друга страна, през 2017 г. 106 души са станали милиардери. Това означава и грубо казано, че на всеки 3 дни някой драстично е увеличавал богатството си. Експертите отчитат, че основната причината са технологиите и фактът, че над 300 китайски компании са станали публични за последните 12 месеца.
Около 97% от тях пък сами са натрупали богатството си, а средната им възраст е 56 години. Това ги прави и с около 10 години по-млади като средна възраст от американските милиардери.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!