fbpx

Кирил Домусчиев: Ще има двуцифрен ръст на заплатите догодина

business.dir.bg

Кирил Домусчиев смята, че заплатите догодина ще нарастнат с двуцифрено число 

През последните две години имаме двуцифрен ръст на средата работна заплата.Тази тенденция ще се запази и през следващата година. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на работодателите и синдикатите при премиера Бойко Борисов.

Той подчерта, че ще растат заплатите на специалисти и служителите с добри знания и умения. Основните проблеми за по-значителен ръст на заплатите у нас са образованието и уменията, каза още председателят на КРИБ.

„Изказахме едни опасения пред правителството, че тези протести, които вървят в страната от малък брой хора, защото всеки може да види по телевизията, на различни места са се събрали по 30-40-50 човека, са недопустими. По мнение на КРИБ трябва да се вземат мерки и това да не затруднява икономиката и гражданите. Не може да се блокират магистралите и да спират нашите тирове, да спират хората да се приберат в дома си“, каза още Домусчиев.

Вицепремиерът Томислав Дончев напомни, че политиката по доходите обхваща над 3 млн. души, от които само половин милион са заетите в публичния сектор, за повишението на чиито заплати има ангажимент държавата, а останалите не се определят от нея.

По темата за протестите от КРИБ ги определиха като малобройни, които затрудняват икономиката и хората. Според Кирил Домусчиев решенията в държавата не може да се вземат под уличен натиск. На държавата й трябва стабилност, един служебен кабинет или нови избори със сигурност няма да помогнат за увеличаването на доходите на хората и за ръста на нашата икономика, заяви председателят на КРИБ. Той призова правителството да вземе необходимите мерки по отношение на протестите и се обърна към партиите да престанат с „популистките изказвания“.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов заяви, че Палатата не е привърженик на изразяването на определени позиции чрез протести, защото те трябва да бъдат добре аргументирани. Министър Караниколов посочи, че в демократична държава всеки има право да протестират, без да пречи на останалите.

Днешната среща на министри, на представители на бизнеса и на синдикатите беше с цел да се опитаме да решим какво да бъде направено следващата година за да бъдат решени проблемите, които хората поставят Каза Пламен Димитров, президент на КНСБ. Факт е, че има нужда тенденцията за двуцифрен ръст на доходите да продължи и да бъде гарантирана през следващата година подчерта Димитров. В частния сектор работят 78 процента от заетите и искаме до фирмите да стигне тази договореност за по-високи заплати, добави той.

Днес коментирахме горещия пазар на труда и липсата на кадри. Затова в страната могат да бъдат привлечени десетки наши сънародници от Украйна и Молдова, които да работят при не по-лоши условия от нашите работници, каза Пламен Димитров.

На 3 декември в Катовице, Полша, започва Срещата за климата и енергетиката, на която президентът Румен Радев ще представлява България. Той трябва да защити позицията, която синдикати, работодатели и министри изготвихме за защита на българския въгледобив и производството на електроенергия от тези въглища.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов уточни, че следващата седмица, синдикатът организира шествие в подкрепа на българската позиция за запазване на въгледобива.

Лесно е да бъдеш нагъл, арогантен и ………неосведомен,клогато си крадливо богат!! Предприемачо, щом са шепа хора протестиращите „Що се бригаш“ както казват сърбите? Пълно е с противоречие в неговото изявлемие!!! Имах по-високо мнение за него като ентрапрунор! Явно ме е подвел и мен!!!

На каква дрога си и на коя череша си се качил? Кога ти остава време да гледаш телевизия? Да протестираш без да пречиш е все едно да си седнеш у дома и да си мрънкаш под носа.; Кои заплати всигнахте с двуцифрен ръст- каквото и да означава това- на депутатите ли?За да не протестират ли? Презираш народа- страхувай се от презрението на народа. То ще те настигне- където и да си.

…И какво означава двуцифрен ръст : 10 или 99? …Смешно и нагло!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!