fbpx

Кирил Домусчиев: Обещахме на премиера ръст на икономиката и го направихме

За мен е чест за 5-та поредна година да открия церемонията „Мистър и Мисис Икономика“ 2019. Виждам много познати лица, с които сме се срещали през годините. Радвам, се отново УС на КРИБ успя да подбере и да излъчи победителите. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по време на конкурса, съобщи Блиц.

Тържествената церемония се проведе зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк“. Той отбеляза, че прогнозите на експертите и бизнесът за ръст на икономиката е факт. „Ръстът от над 3,5% се случи. Това което обещахме на министър-председателят за двуцифрен ръст на работната заплата – също. Надявам се, че всички ще оцените критериите на журито в различните категории. Това са все доказали са бизнесмени и фирмо“, заяви председателят на КРИБ.

„Пожелавам успех на всички. Надявам се партньорското ни да продължава да се развива, за да бъде България едно по-добро място за бизнес и инвестиции. Надявам се, че през следващата година ще има повече номинирани, което означава, че бизнесът расте и се развива“, завърши Домусчиев.

Освен големите награди Мистър Икономика и Мисис Икономика, най-успешните предприемачи и мениджъри ще получат отличия и в още 8 категории:

– Индустрия;

– Финанси и застраховане;

– Търговия и услуги;

– Транспорт и логистика;

– ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси;

– Корпоративна социална отговорност;

– Консултантски бизнес/услуги;

– Земеделие и хранителна промишленост.

Първата награда бе дадена в категория: „Корпоративна социална отговорност“. Призът грабна адвокат Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за своята инициатива „Национална класация – най-добрите болници. Наградата бе връчена от министъра на транспорта Росен Желязков.

В категория „Индустрия“ наградата получи изпълнителният директор на „Биовет“ Ангел Желязков. Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер „АВВИ“, бе отличен в категория „Финанси и застраховане“.

В категория „Търговия и Услуги“ призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на „Черноморско злато“. „Гопет Транс“ получи отличието в категорията „Транспорт и логистика“.

В категория „ИКТ и аутсорсинг“ беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на „Хуауей Технолоджис България“. Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество „Димитрова и партньори“, получи приза в категория „Консултантски бизнес/услуги“.

В категория „Земеделие и хранителна промишленост“ наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International. Специални награди получиха „Coca-Cola“, „Минстрой Хотели“ и „Българска Консултантска организация“.

„Мисис Икономика за 2019 г.“ стана Теодора Петкова от „УниКредит Булбанк“. Атанас Добрев грабна приза „Мистър Икономика за 2019 г.“ „Мистър и Мисис Икономика“ е важен не само за бизнеса. Много хора биха казали, че това е конкурсът на бизнеса и индустриалците в България, но аз смятам, че той е много важен и за обществото, тъй като на този конкурс, който се провежда от 29 години, награждаваме най-заслужилите в различни категории мениджъри – хора, които няма как в живота си да получат Орден „Стара планина“ или някаква друга правителствена награда“.

Това каза пред журналисти председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след провеждането на официалната церемония по награждаването. Той посочи, че конкурсът е начинът, по който може да се изрази уважението към хората, които дават хляб на немалко българи. „Те живеят с мисълта как трябва в края на месеца да платят заплати и как трябва да продължат да инвестират и развиват своите предприятия.

Развивайки своите предприятия, те развиват и българския вътрешен продукт, българския стандарт на живот. Това е начинът ние да ги похвалим и наградим. Това е морално, а не парична награда, но в крайна сметка виждам в усмивките и сълзите очите им гордостта им, че това, което правят за България и нашето общество, е било възнаградено“, добави още той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!