fbpx

Като в приказките! Огромен кит погълна мъж и го изплю! Той оцеля!

bradva.bg

Южноамериканец оцеля, след като почти беше погълнат от кит край пристанището на Порт Елизабет, съобщи Скай нюз, цитирана от БТА. Райнер Шимпф раказа, че преживяното го накарало да осъзнае колко дребни са хората. За негово щастие китът го изплюл.

Преди инцидента Шимпф снимал миграцията на сардините, която освен китове привлича пингвини, тюлени, делфини, акули и морски птици, търсещи лесна плячка.

Изведнъж се появил ивичест брайдов кит, отворил устата си и го погълнал с главата напред.

„Гледах акулите, защото трябва да знаеш дали пред теб или отстрани има акула. Затова следяхме много внимателно акулите – след това изведнъж стана тъмно“, разказа Шимпф. С него във водата са били още двама души.

Китът според него е бил дълъг към 15 м и е тежал 20 тона.

„Нямаше време за страх в момента, само чисти инстинкти“, добави Шимпф.

Когато китът го сграбчил, Шимпф усетил натиск около тялото си. Той веднага осъзнал, че това е кит. Следващата му мисъл била, че бозайникът не може да го погълне, защото е прекалено едър. Така малко се поуспокоил. След това усетил, че натискът не се увеличава.

„Следващата ми мисъл беше, че китът може да ме завлече надолу във водата, затова веднага задържах дъха си. Явно той осъзна, че не съм подходящ за ядене, и ме изплю“, продължи Шимпф.

Шимпф има 20-годишен опит като водолазен тур оператор. Той каза, че близките срещи с китовете са голямо изключение, защото се виждат отдалече. „Много бяхме изненадани, че този кит се появи от нищото“, завърши разказа си Шимпф.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!