fbpx

Караме трошка на пътя – глоба до три бона!

www.dnes.bg

Вдигат санкциите за износени гуми и неработещи чистачки
Ако караш разбита кола или камион по родните пътища, глобата може да стигне до 3 бона, предвижда новият проект на Закона за движение по пътищата, който беше разделен на три части и качен за обществено обсъждане.

В член 219 е записано, че „опасните технически неизправности“ ще се санкционират с 1500 лева, като тук влизат и камионите и автобусите, които не са укрепили товара си. Санкции ще има и за притежателите на леки автомобили, които имат неизправни спирачни и кормилни системи. Там е предвидена същата глоба.

С максимален размер на санкцията ще се наказват и водачите на превозни средства, които „имат въздействие върху околната среда, или могат да породят риск за други участници в движението по пътищата“, се казва още в закона. Тълкуванието е, че старите коли, които тровят околната среда, нямат катализатори или пушат повече от нормалното, ще попадат под ударите на закона.

По-леките наказания са до 1000 лева и включват по-малки неизправности, отново касаещи околната среда и безопасността на останалите участници в движението.

Най-малката санкция пък е от 500 лева. Не е изключено обаче сборът им, когато се касае за много разбит автомобил, който създава опасност, да достигне и до 3000 лева. За да има максимална глоба при него трябва да са констатирани опасни, значителни и незначителни неизправности.

Те включват както развалени фарове, така и разтропана ходова част износени гуми, неработещи чистачки и други. До момента наказанието за подобни повреди беше едва фиш от 50 лева.

А тези дето излизат от калта и всичко е мазало,за тях какво?

Много правилно. Стягаме каруците. И екологията чиста, и глоби няма. Не знам за винетките.

Тези изроди докога ще продължават да мачкат бедния народ

Тези изроди докога ще продължават да мачкат бедния народ, Какво значи трошки за вас боклуци
дайте ми 3000 лв заплата и няма да карам трошки

Ейййй , не се наядохте бееее ! Бял ден да не видите и БОГ да ви накаже ! Амин !

а за неизправен път какжа ще е глобата?

И кой и как ще определя техническото състояние на автомобила на пътя?Гуми и светлини да,но за другите проверки освен нужната техника трябва да имаш и нещо в главата.

2

ПИЩЯТ ЗА старите коли (големи такси от всякакъв вид), а в същото време лапат за изгарянето на отпадъци от Европа! X

Първо да спрат изсичането на горите и тогава да помислят за колите, но нали обратното е по лесно

Карам кола на 28 години на газ на преглед ме проверяват на бензин защо вие умни господа купувате самолети по стари от колата ми с някакви си20 години

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!