fbpx

Каракачанов скочи на Бойко: Субсидиите за партиите няма да бъдат намалени

Не е много голям шансът „Обединени патриоти“ да продължи да съществува. Явно някои мои колеги не могат да преживеят унизително ниските си резултати /визира „Атака“/. Вместо да си зададат въпроса защо стигнаха до тук, те се чудят как да омаловажат постигнатото от ВМРО, заяви пред бТВ лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде BulNews.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук““, изтъкна Каракачанов във връзка с поредните обвинения от страна на Волен Сидеров, отправени вчера, че резултатът на ВМРО на европейските избори не идва от честен вот.

„Г-н Сидеров обича много да лъже”, заяви още той. „Една сделка с американците – с какво точно могат да помогнат американците на ВМРО?! Да кажеш, че заради сделката някой от някъде е налял гласове?!”, възмути се Каракачанов и добави, че не може да си част от управлението и да говориш като опозиция, министър на партия „Атака” участва в преговорите за закупуването на F-16.

Ако някой се интересува как така ВМРО е събрала 7% на европейските избори, Каракачанов препоръча да се чете социологията.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1,6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов по повод предлаганото засега от САЩ: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена“.

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката няма да се прави, категоричен е министърът.

Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да бъде сключен до края на лятото.

По повод субсидиите за партиите, Каракачанов изрази мнение, че те няма да бъдат намалени.

Съществува и вариант, при който може да бъде поставен таван на субсидията. Той обаче отново нямало да гарантира равнопоставеност, смята председателят на ВМРО.

„1 лев е символично, но пък, както виждате, с темата със субсидиите опозицията винаги спекулира, когато е в опозиция, а когато е във властта, не прави нищо. Ето сега премиерът им предлага едно решение, парламентът ще го обсъди. Дали ще отидем на този вариант или на вариант, при който субсидията има таван – пак няма да има равнопоставеност. Ако една партия е взела 300 000 гласа, дали ще вземе 300 000 лв. или по 10 000 лв., а друга партия е взела 1 млн. гласа – субсидията пак не е равнопоставена. В Германия законът е много простичък. Има определена субсидия, но над някаква рамка – например 5 млн. – няма субсидия“, каза Каракачанов.

„Ако търсим вариант, при който партиите да бъдат финансирани от държавата, за да не бъдат зависими от външно финансиране, това като че ли е по-добрият вариант, отколкото да ги лишиш от субсидия. Въпрос на обсъждане е, ще има дебат“, каза още лидерът на ВМРО.

Няма ли други теми по които така да джавкате-хората умират,пенсиите,колкото за 2 филийки без сол на ден,всеки ден убийства,кражби и каквото ти дойде наум от корупцията, та сте взели да се занимавате с тези пари-на никого нито стотинка,който иска да е член на дадена партия да си плаща,който има пари да си прави избори и мажоритарен вот,за да знаем след това кого да убиваме…Не Ви е срам боклуци такива-да ви хрантутим!!!

Праситу пак сe исра на метено. Тя и в началото коалицията не работеше. Понежа бяхте на хранилка на Боко, а Волен и с каишка / другия край вързана на вратата на затвора/ всички му козирувахта безприкословно. От вас са излизали само кьор-фишеци и нишо не сте довели до край. Просто бяхте като трето мадо , но без вътрешност. Освен, че Бойко те тури на амбразурата за сделката със самолетите, Цецо – закусчика ви изигра всичките, като ви запли фирил под ноктите с тия стари бидони F16. Държавата цъфнала и вързала /асфалта и плочките / , вие продажниците ще давате едни огромни пари от бюджета за ОРЪЖИЕ. Тия железа не стават за нищо друго, освен да водят до загуба на още пари. С това което произвеждате 250-350 разбойника , не субсидии, имате да връщате много заплати и командировъчни. НАП да се самосезира дето работите на 4-5 места едновременно и 25 часа денонощие не ви стига. Народа / колкото останаха / казва СТИГА !

Ало Македонския пишман войвода от Русе направете един дебат в НС ЗА ГЕНОЦИДА КОЙТО ПРОВЕЖДАТЕ НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!

Вихрогончо, никой на никого не е ударил шамар. По- скоро ГЕРБ ти удари на теб звучен
шамар защото непрекъснато показваш твоята обич към БСП и желанието ти ГЕРБ да падне от власт. Tака,че се почесай на мястото на шамара и чакай следващият ,на местните избори.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!