fbpx

Карадайъ: Провалът на сегашното управление е неизбежен

източник: КРОСС 

„Провалът на сегашното управление е неизбежен“, каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията. „Направихме анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни“, поясни той. „Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове“, посочи той.

„Анализът обхвана и икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването“, уточни председателят на ДПС. „Оценката за скандалите в страната е, че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани“, допълни Карадайъ.

„Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията изискват отговорно поведение в името на бъдещето. Българското общество осъзнава, че между декларираното намерение на властта и реалността има огромна разлика“, посочи той. „Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не са гарантирани и продължават да се нарушават. С управлението в страната и с местното самоуправление трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията, отговорни пред обществото днес и бъдещите поколения“, добави председателят на ДПС.

Според него изборните правила в страната се променят непосредствено преди избори. „Държавата в лицето на Министерския съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, да гарантира извършването на одит, управляващите необосновано предлагат отменяне на машинното гласуване“, уточни Карадайъ.

„Ние от ДПС не само сме само за машинно гласуване, ние сме за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще елиминира субективният фактор. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведем до повишаване на доверието в изборния процес. Призоваваме всички партии и органи да бъдат на висотата на своята отговорност и да гарантираме честни избори“, заяви председателят на ДПС.

„Ние предлагаме две неща – машинно гласуване, машините да са собственост на държавата, софтуерът да бъде изработен от държавна фирма, съхранението и охраната да бъде осигурено от държавата и одитът и организацията да бъде от държавен орган“, поясни той. „Нашата цел е да си запазим влиянието в местната власт и ако имаше сили и възможности да разширим това влияние, защото за нас е важно с местната власт и управлението на страната да бъдат ангажирани политици и политически партии с доказана привързаност към европейските ценности“, добави Карадайъ. „Ние сме убедени, че в бъдещи избори, когато ще ползваме машинно гласуване и машинно преброяване на хартиените бюлетини, няма да има сгрешени бюлетини и недействителните гласове ще бъдат минимизирани“, коментира още председателят на ДПС.

Май съм длъжна да кажа – вярно е всичко написано и ако ДПС може да покаже верният път съм съгласна да го направи!!! Българка съм, но в тоя момент ме е срам да казвам , че съм такава….

Браво долу ГЕРБ тези. Хора съсипаха всичко свято събирани векове и векове тази кйопава и ненормална демокрация направи хората КЛОШАРИ .

БКП=БСП,ДПС,ГЕРБ,ОП и т.н. !!!
Комунистите от всички партии съсипаха България !

Всички разбраха ,че електронното гласуване е неизбежно и наложително ,само ГЕЛП – НЕ ,защото не им отърва ,защото като се въведе ще видят власт през крив макарон ! До сега са ,,печелели,,избори само с манипулации !

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!