fbpx

Калин се върна от Швеция и даде урок на всички българи в чужбина: Върнах се, за да стана

„Историята ни учи на нещата, които са ни оформили като хора. Който не си познава историята, е обречен да я повтори“. Това заяви пред bTV преподавателят по предприемачество Калин Радулов по случай Националния празник на България.

„Ако нашата крайна цел е да подобрим нашата страна, то където да ни закара пътят, ние трябва да се върнем и да дадем обратно на България, с което да я направим едно по-добро място за живеене“, категоричен е той.

По думите му в днешно време учителите спират да бъдат едиствен източник на знание, тъй като в днешния 21 век знанието може да бъде намерено навсякъде.

Според Радулов обаче ролята на учителя продължава да бъде на водач, с което да намери призванието на учениците, да ги подбута в правилната посока, да ги подкрепи да преследват целите си и да изпълнят мечтите си.

Той припомни, че е завършил образованието си в Швеция и се е върнал в България да преподава предприемачество, защото може да сътвори повече за страната ни.

Радулов изтъкна, че е станал учител по случайност и не го е търсил активно, но е избрал предприемачеството, защото имало създадена такава дисциплина. По този начин е решил, че трябва да си даде шанс да предаде това, което е научил на по-младите.

„Колкото по-рано започнем да преподаваме, толкова по-бързо можем да имаме успехи и да постигнем по-високи резултати“, подчерта Радулов и допълни, че винаги започва с теория, но в часовете му има и практически часове.

Той отбеляза, че учи децата и на нещата, които ще ги изградят като личности – дребните неща в човешките взаимоотношения във всичко, с което се занимават.

Радулов вижда надежда в младите хора най-вече с добрите примери, защото всяка една наша стъпка трябва да ни води към крайната цел.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!