fbpx

Как изглежда актрисата, изиграла Пипи Дългото чорапче през 69-та? (Снимки, Видео)

Спомняте ли си филма „Пипи Дългото чорапче“, който взриви телевизионната аудитория по целия свят и от всички възрасти? Ако не го помните, то е защото не беше толкова скоро – през 1969 и 1970 година.

Главната героиня от книгата на шведската писателка Астрид Линдгрен „оживя“ на екран благодарение на Ингер Нелсон. Тя е едва на осем години, когато е избрана за ролята на Пипи в телевизионен сериал, последван от три игрални филма, предаде Блиц.
Преглед на изображението в Twitter

За превъплъщението в образа на Пипи Дългото чорапче тя получава престижна награда. Ролята й носи световна слава, макар и трудно по-късно да убеждава сценаристи и режисьори, че може да излезе от образа.

Преглед на изображението в Twitter
Преглед на изображението в Twitter

Ингер Нелсон е шведска актриса и певица. Родена е на 4 май 1959 г. Понастоящем работи като секретар в Стокхолм, вземайки понякога малки сценични роли. След филмите с Пипи учи за медицински секретар, но предпочита актьорството.

Преглед на изображението в Twitter

През 2000 г. участва във филма на швейцарския режисьор Ксавие Колер „Грипсхолм“, базиран на романа на Курт Тухолски. От 2007 г. се появява като патолог в германския телевизионен сериал „Комисарят и морето“, както и спорадични появи в други телевизионни продукции.

null

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!