fbpx

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Повечето от тези действия не представляват трудност и не изискват външна намеса

Повечето шофьори предпочитат по-мощните автомобили, като в случая не става дума само за любов към високите скорости, а за желанието за по-бързо ускорение. То е полезно и при маневри в града и при изпреварване на мигастрала. Да направиш своята кола по-мощна не е чак толкова сложно.

В повечето случаи процесът изисква съответните познания и квалификация, както и оборудване. И може да бъде извършен от съответните специализирани сервизи. Ето какво препоръчва независимят експерт Максим Строкер на тези, които смятат, че могат да се справят и сами.

СМЯНА НА ФИЛТЪРА

Най-лесният начин за увеличаване на мощнотта е намаляване на загубата на енерегия от двигателя при притока на въздух. Стандартният филтър създава огромно съпротивление на въздушния поток, затова той може да бъде заменен с въздушен филтър с нулево съпротивление. Увеличаване на мощността ще се получи, но ако не се направят и други подобрения, той няма да се усети кой знае колко.

ЧИП-ТУНИНГ

Следващата крачка е чип-туниг, но за него ще се наложи посещение при специалист, който разбира от тази материя. Той ще може да влезе в електронния блок за управление и да го препрограмира. Съответно „печалбата” при мощността ще бъде около 10-20%, а цената – увеличение на разхода на гориво.

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Официалните дилъри на нови автомобили не одобравят особено подобен подход, а освен това промените в мощността трябва да бъдат легализиране пред властите. Макар че последното рядко се случва и в документите на автомобила си остава старата мощност.

СМЯНА НА СВЕЩИТЕ

За да се подобрят параметрите на автомобила без намеси в неговата конструкция, може да се заменят свещите с по-качествени. Това във всички случаи няма да навреди на машината. Освен това има смисъл в двигателя да бъде сипано масло за състезателни коли и когато той се развърти до максималните си обороти, ще може да даде няколко допълнителни конски сили.

БЕНЗИН С ПО-ВИСОК ОКТАН

В опитите за увеличаване на мощността може да се премине и към използването на бензин с по-високо октаново число, който се предлага на почти всички бензиностанции. Преди това оаче запалването на двигателя трябва да бъде настроено именно за подобно гориво, в противен случай операцията няма кой знае какъв смисъл.

КАТАЛИЗАТОР И АУСПУХ

Някои от шофьорите са на мнение, че катализаторите и заглушителите на ауспуха създават съпротивление на излизащите газове, като по този начин губят скъпоценна енергия. Затова ги премахат буквално, като ги заменят с тръба на ауспуха. Обикновено увеличението е до 5 к.с., но със сигурност шумът, издаван от автомобила, ще е доста по-голям. И може да доведе до сериозен конфликкт както с полицията, така и със съседите.

Снимки: Printerest

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!