fbpx

Как да се настроим за старта на нов проект

profit.bg

Всяко препяствие може да бъде преодоляно. За целта са необходими 20 минути и пълно посвещение, смята Лео Бабаута, американски блогър и писател.

Как да преодолеем всички препятствия?

Преди да отговори на този въпрос, Бабаута посочва кои са основните грешки, които правим, когато пред нас има лично препятствие.

1. Чувстваме се претоварени
Ключък към преодоляването на това препятствие е да направим една първа малка крачка, след която ще можем уверено да направим втора, трета и т.н.

2. Неувереност как да започнем
Няма значение как ще започнете. Има значение само действието, самото начало. Щом започнете, по всяко време можете да промените курса.

3. Нерешителност, когато трябва да правите избор
За да се справите с това, просто се доверете на интуицията си. Да, възможно е изборът ви да не е правилен. Но предприемайки някакво действие, вие поне ще разберете дали е правилното. След това можете да го коригирате.

4. Необходимост да направите всичко по конец – перфекционизъм
Това е само оправдание, дължащо се на неувереност. Не е необходимо да правите нещата идеално. Просто се движите напред!

5. Страх от поражение
Такъв страх има у всеки. Не знаем как ще приключат нещата. Няма как да знаем. Искаме да контролираме ситуацията, но не можем.

За да преодолеете това препятствие, позволете си напълно да усетите страха. Бъдете любопитни, отворете се за това чувство, позволете си да усетите любов и състрадание към себе си.

При тази точка на откритост и любопитство започвате да правите малки крачки напред. Развивате доверие, че всичко ще бъде наред, дори и да има грешки стъпки.

6. Незнание как да направите неща, неувереност, че сте способни
Неопределеността е това, за което става дума. Работете над този страх. Направете първата крачка. Вие можете. Поинтересувайте се. Пробвайте. Възможно е да се окаже по-лесно, отколкото си мислите.

 

7. Отлагане на работа и безкрайно четене на каквото ви попадне
Отново неувереност, която ви вкарва в порочен кръг. За да се справите, приложете съвета от предходните две точки.

20-минутна техника

Да кажем, казва Бабаута, имате бизнес идея, проект, книга или блок, нетърговска организация, които бихте искали да осъществите. Ако нямате, то изберете си нещо, което да постигнете.

1. В рамките на две минути се потопете в страха и неопределеността, която ви всява проектът ви. Това е кратка медитация. Усетете страха от провал. Спокойно седнете и си позволете да усетите стреса и неувереността. Къде в тялото ви е локализиран страхът? На какво прилича?

Почувствайте го, направете го по-интензивен. След две минути обърнете внимание на това, че всичко е наред. Можете да бъдете открити към страха и това не може да ви попречи да стартирате.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!