fbpx

Как да се избавим от черната плесен у дома

zdrave.to

Как да премахнем черната плесен? Този въпрос засяга много хора, особено през зимата, когато запазването на топлината в помещението може да доведе до разпространението на черната плесен.

Черните точки не само са неприятни и грозни за гледане, те също могат да причинят сериозни здравословни проблеми. В действителност е доказано, че предизвиква астма и алергии.

Влагоуловителят ще помогне в борбата срещу нея, тъй като създава условия, които са неподходящи за спорите на плесенните гъбички.

Подобряването на изолацията в апартамента също ще улесни решаването на този проблем, както и поддържането на кухнята и банята чисти и сухи.

С настъпването на студеното време обаче прекарваме повече време на закрито, а нивото на влага от дишането, готвенето и горещата вода в душа се увеличава. В апартамента се образува конденз, а нивото на влажност също се повишава, като правило, поради липса на вентилация. Създават се идеални условия за бързо разпространение на черната плесен.

Но има и друг доста надежден и евтин начин да се справим с тази напаст. Завзетата от плесента област трябва да се третира със специален разтвор. За да го направите, добавете белина във вода в съотношение от 1 до 3 или използвайте закупен миещ препарат, в който почистващото средство ще бъде като активна съставка.

След това нанесете разтвора върху стената и с четка с твърди косми почистете повредената област. След това изплакнете и подсушете добре./zdrave.to

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!