fbpx

Как да предпазим смартфона от прегряване, докато сме на плажа

Digital

Сезонът на летните отпуски наближава, а с тях и приятните моменти на плажа. Те обаче бързо може да се развалят, ако не се погрижим за смартфона си подобаващо. Mashable дава няколко съвета как да защитим телефона си на плажа и как да гарантираме неговото добро състояние след почивката.

Избягвайте директното слънце

Горещините на плажа могат да се отразят много зле на смартфона и неговата батерия. Затова той трябва да е на сянка. Ако няма чадър, може да бъде поставен или леко увит в блуза или кърпа, но така че да има циркулация на въздуха. Не е добра идея да се оставя в колата, ако тя не е на сянка.

 

Ако телефонът започне да прегрява, то той трябва да бъде изключен веднага. Може да му се помогне да се охлади с помощта на вентилатор, ако има такъв наоколо.

Водоустойчивост

Много от новите смартфони от високк клас са водоустойчиви, но все пак това не означава, че постоянното къпане в морето ще им се отрази добре. А за телефоните, които не са водоустойчиви, е най-добре да стоят в непромокаема чанта или защитен калъф.

Имайте предвид пясъка

Пясъкът може да нанесе доста поразии на телефона. Най-малкото може да надраска стъклото или корпуса. Освен това може да попадне в портовете и да ги увреди при свързване с кабел по-късно.

Затова е добре да използваме телефона възможно най-малко на плажа. Дори и да сме много внимателни, песъчинките постоянно летят във въздуха и могат да попаднат в сглобките на корпуса.

А ако искаме да влезем във водата?

Остава въпросът кой ще пази телефона? Има най-различни варианти на креативност – от скриване на ценностите във фалшиво, предварително подготвено шише с плажно масло, до скриването им в мръсни на вид дрехи и др. Много хора разчитат и на околните, които да забележат, ако някой започне да рови в багажа им.

Когато се приберем

Когато се приберем след плаж е добре хубаво да огледаме телефона и да почистим и продухаме всякаки песъчинки, които може да са попаднали по него, особено в портовете. Това може да стане особено лесно с компресиран въздух.

Apple препоръчва и мек, леко влажен парцал. Преди да се прави каквото и да е почистване обаче, първо трябва да изключим телефона. Така се премахва рискът от късо съединение. След като е добре почистен и напълно сух, телефонът може да бъде включен отново.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!