fbpx

Как да обезопасите дома, ако имате дете? (снимки)

trafficnews.bg

Трябва да се предвидят куп ситуации заради здравето на малчугана
Да обзаведеш един дом, така, че да бъде удобен и комфортен не е лесна задача, особено, ако човек няма нюх към дизайна. Но когато трябва да обзаведе дом, в който расте малко дете, тогава задачата става малко по – сложна, защото трябва да се предвидят куп ситуации и да се погрижим за обезопасяването.

Избягвайте сложни оформления

Паравани, стъклени прегради, рафтове за зониране и големи мебели, подиуми и високи прагове – това са пречки, и могат да наранят детето. Затова изберете възможно най – семплото и просто оформление.

Ако е възможно, махнете мебелите с остри ъгли.

Дори и възрастните лесно могат да се сдобият с някоя синина от остър ъгъл на масата или шкафа. Ако имате малки деца, които са в постоянно движение, те са потенциална заплаха, затова е добре да изберете мебели със заоблени форми или поне да обезопасите тези.

Заключвайте шкафове, чекмеджета и рафтове

Без значение колко тежки могат да изглеждат на пръв поглед, не забравяйте да заключвате вратите на шкафовете, особено, ако държите в тях опасни неща като лекарства или бутилки, стъкло.

Обезопасете прозорците

Още една зона, за която  не мислим, но не потенциален източник на заплаха. Уверете се, че се заключва добре, ако е необходимо, поставете мрежа. Същото важи и за вратата към терасата. Децата са много чевръсти и успяват да се справят и с на пръв поглед сложна брава. Затова експертите съветват да сложите ключалка високо, където те нямат достъп.

Погрижете се за щепселите и ключовете.

Ако не може да качите разклонителя някъде високо, прикрийте го. Контактите на стената запушете със специални за целта капачета. За да предотвратите притискането на пръстите в чекмеджетата, инсталирайте ограничители на вратата.

Изберете екологични материали

Мебели от масивно дърво, текстил от памук или лен, нетъкани тапети или еко боя по стените, няма да спасят дома от прах и мръсния въздух, който идва отвън, но със сигурност ще направят жилището ви по – устойчиво и по – зелено.

И все пак, не забравяйте, колкото и да обезопасите, винаги се опитвайте да държите детето под око. Понякога само за секунди те успяват да направят невероятни и неподозирани от нас неща. За да сте спокойни вие, а те – здрави.

Източник: Idei.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

error: Content is protected !!