fbpx

Как да направим малката кухня по – комфортна

domigradina.info

Скандинавски стил

Скандинавския стил е много подходящ за компактна кухня, тъй като типични за него са светлите цветове и най – вече – бялото. Светлите нюанси увеличават оптически пространството и ще направят малката кухня уютна и просторна. Също така по възможност оставете прозорците открити или само с леки, ефирни завеси.

Комбинация от бяло и естествено дърво

Съчетанието между бели кухненски шкафове и натурално дърво внася уют, топлина и елегантност и е особено подходящо за кухня с малки размери.

Минимализъм

В малката кухня няма място за излишни вещи и аксесоари. Използвайте само най – необходимото оборудване като заложите на мебели с изчистен дизайн, прави форми и светли цветове. Стените е най – добре да са едноцветни, в пастелни тонове. Кухненската посуда трябва да е прибрана. Колкото по – организирана и подредена е кухнята, толкова по – просторна изглежда и обратно.

Прибираща се дъска за рязане

Има някои кухненски пособия и хитринки, които улесняват живота на домакините, разполагащи с миниатюрни кухни. Издърпващата се дъска или допълнителен работен плот е едно от тях. След готвене той се прибира и не заема място.

Бар плот със „скрити“ чекмеджета

Друга полезна хитринка, от която може да се възползвате са прибиращи се чекмеджета в бар плота. Изглеждат стилно и са много полезни за съхранение на кухненски прибори, салфетки, готварски книги.

Използвайте пространството над шкафовете

В пространството между шкафовете и тавана може да сложите поставки за бутилки, някои по – рядко използвани чаши или други аксесоари. В малката кухня е важно да се усвои правилно всяко кътче.

Сложете мивката под прозореца

Понякога в маломерната кухня единственото място, на което може да се монтира мивката е под прозореца. Всъщност това е много практично решение, така пространството под прозорците не остава неизползваемо, а и може да се наслаждавате на гледката отвън докато миете или готвите.

Използвайте открити рафтове

В малката кухня не е желателно да има твърде много шкафове, тъй като те отнемат от пространството. Визуално откритите рафтове създават впчеталение за повече свободно пространство. На тях може да поставите неща от първа необходимост в процеса на гответе и сервиране, така че винаги да ви бъдат на една ръка разстояние.

Бар плот и пейка за бързо похапване

Често в миниатюрните кухни няма място за стандартна трапезна маса, столове или пък голям диван. Ако се храните или посрещате гости в хола, но ви е неудобно да разнасяте посуда и храна до там всеки ден, практично решение е да поставите малка кухненска пейка с възглавнички и конпактен бар плот в кухнята, които могат да се използват за закуска, кафе или вечеря за двама.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

error: Content is protected !!