fbpx

Какво се случва с тялото след 1 месец без алкохол

източник: zdrave.to

Учени от Университетския колеж в Лондон представиха подробна картина на възможните промени в човешкото тяло при отказ от алкохол за период от един месец.

Както се съобщава в отчета за експеримента на  лондонските учени, публикуван на портала на Би Би Си, авторите събрали група от 26 доброволци, разделени на две отряда. Представители на единия от тях продължили да пият алкохол в съответствие с навиците си, докато в другия отряд участниците напълно изоставили алкохола точно за един месец.

В началото и в края на теста бил извършен пълен медицински преглед на доброволците. Сравнението на неговите резултати позволили да се види разликата в състоянието на тялото на хората в периода на „алкохолна свобода“ и след месец на въздържание.

„Всички, които се въздържаха от алкохол, подобриха анализите си: тези хора загубиха тегло и намалиха процента на мастната тъкан на черния дроб, подобриха качеството на съня и способността си да се концентрират“, казаха учените.

В началото и в края на теста бил извършен пълен медицински преглед на доброволците. Сравнението на неговите резултати позволили да се види разликата в състоянието на тялото на хората в периода на „алкохолна свобода“ и след месец на въздържание.

Според тях най-значително подобрение в параметрите на работата на тялото се наблюдава при хора, които преди експеримента не са употребявали алкохол, пиели не повече от шест чаши бира или вино седмично.

Що се отнася до участниците, които предпочитат по-високи дози алкохол, експериментът неочаквано им помогнал да започнат да пият по-малко – три седмици след края на теста, връщайки се към обичайното си съществуване, те започнаха да консумират алкохол с 70% по-малко.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!