fbpx

Какво крие правителството? Саудитците могат да изкупят цялата българска земя – частна, общинска и държавна

bultimes.bg
КОЛЕДНИТЕ ВИЗИТИ НА ПРИНЦА ИЛИ КАКВО ИСКАТ САУДИТИТЕ

Правителството ни е накарало да вярваме, че постоянно лъже. Дори да изтърве някоя истина, пак мислим, че не може да не лъже. Ако пък разправя полуистини, ни напомня за полудевствената мома. Нищо не усетила, пък всичко станало.

Точно като нея правителството не усетило защо навръх Рождество тук кацна саудитска делегация. Дошли, приели ги. Какво е станало, ще разберем, като при момата, след известно време. Можем обаче да гадаем какво ще се пръкне, като видим явната и скритата страна на преговорите на саудитците с Борисов.

Според правителственото съобщение на срещата, станала точно на Бъдни вечер, т.е. с минимум присъстващи, било обсъдено сътрудничеството в инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост. Дежурни лакардии, които прикриват същността на разговорите.

Първо, сътрудничество със саудитците в първите три области изглежда нереално. Нито ще изграждаме съвместни предприятия, нито ще споделяме технологии, нито ще развиваме трети пазари. Нито те ще ни учат, нито ние тях. Те могат да кредитират, могат нещо да купят или да ни продават петрол и газ, но това е търговия, не сътрудничество. Саудитските заеми може да са удобни, защото Риад надали следи дали парите не се крадат. Щом държавата гарантира връщането с лихвите, на тях им е все едно кой колко ще открадне, дали ще сложи пачките в джоба си или ще ги върне в лична сметка в саудитска банка. Хранително-вкусовото сътрудничество изглежда също фантасмагория. Ние внасяме 80 % от това, което ядем, не произвеждаме храна за нас, та ще изнасяме за тях ? Глупости !

Тогава за какво са били път саудитите ?

Естествено за това, което нашите крият. На първо място – продажбата на българска земя. Саудитска Арабия продава дневно 10 милиона барела петрол. По 60 долара това прави 600 милиона долара. На ден. България има 35 000 000 декара обработваема земя. По 1000 лева това прави 35 милиарда лева или около 20 милиарда долара. Или с добива си на петрол за малко повече от месец. След това да ни пратят в пустинята да дъвчем пясък.

Че продажбата на земя е била обсъждана, не бива да се съмняваме. Борисов крие, но в ОАЕ, където той отиде след Саудитска Арабия, основна тема на разговорите му е била продажбата на българска земя. Веднага след посещението му от Дубай долетя тяхната министърка на изхранването и съобщи, че планирали да купят 600 000 декара. Толкова е земята на Кюстендилска и Благоевградска област, взети заедно. Няма начин Борисов да е предлагал земя на емиратите и да не е предлагал на саудитите. Изключено е. Но вероятно ги е посъветвал да бъдат дискретни и да не се фукат като шейховете.

Около българо – саудитските разговори има и други тревожни сигнали, но те изискват по-задълбочено проучване.

Васил Василев, Фейсбук

Не трябва да е изненада за никой българин, ако назначеното от ДС праеителство на България ,започне да взема заеми от Саудитите!? срещу ипотекиране на българска земя!?
Тяхната цел са нашите пари в техните сметки!!??
Скорошното изчегъртване на българските управници начело с ХУЙко Б. от властта следва да е цел на всеки съзнателен българин?!
Другото са неприятностите които тия неминуемо ще навлекат на народа ни за години напред!?

Ако това стане, ако въведат винетки за околовръстното в София и ако купим F-16 от Краварите, без преговори, както се говори, ПРЕДЛАГАМ:

И З Д И Г А М Е. Б А Р И К А Д И. ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, МИН. СЪВЕТ И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И:

О Г Ъ Н!!!! Р Е В О Л Ю Ц И Я, ДОКАТО ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ!!!, БЕЗ ЗНАМЕНИЕ. Ц В Е Т А-ЧЕТВЕНИ, ЗЕЛЕНИ, КАФЯВИ И Т.Н.!!!!

Не знам още какво трябва да се случи ,че да се събудим ! Моля ви българи да излезем ,но до победа ,защото скоро ще бъдем поробени ,което ще е жалко за деца и внуци ! Силно ми се иска да вярвам ,че НЯМА да го позволим и ще ги изметем завинаги !

По колко ще плащат на революцията.

Небходимо ли е да ни плащат,българи?Земята ни се продава,народът ни се предава.Къде е сега Балканджи Йово да види.Даваш ли даваш,Балканджи Йово,България отново да падне под робство?Ще оцелеем ли като народ и държава?Глухо и страшно ехтят окови.Аз вярвам -България е била и ще бъда во веки веков.Народът български не дава своята България.Разбрахте ли продажници и предатели?Нали така,българи,“море войводо,душа си давам,България никому не давам“И аз ви вярвам,братя българи!“

След като коментариите са анонимни….,няма какво да говориме за промяна…!!!
Жалко…!

Няма ли някои да раздава боеприпаси?

Ако действително допуснем птодажбата на българската земя и покупкката на ковчезите F-16 на заробващ цени и продължаваме да траем подлогите управленци значи сме мършави дебили

Каква стана тя? Трябва ли да ни пъхнат във фереджета и потури за да се събудим?

За теб спечиално-кофа с вазелин и малък ибрик

Щом ще е анонимно,на всички тия които имат мерак и пускат тия фитли да си го начукат здраво в посраните задтици!!!

13 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!