fbpx

Кайсиево масло – ползи и приложение

ezine.bg

Има много хранителни ползи от кайсии. Те са богат източник на минерали, които са ценни при лечение на анемия, астма, туберкулоза и бронхит. Но знаете ли за ползи от кайсиевите ядки? Кайсиевите ядки могат да се консумират сурови или смлени в прах за добавяне към супи, яхнии, къри, плодов сок или зърнени храни. Те също могат да бъдат превърнати в масло, което се използва в готвенето, козметиката или като масажно средство. Ето и някои ползи от кайсиево масло и при какви обстоятелства може да се ползва:

Скраб

Можете да получите блестяща кожа само за три минути с този вкусен изглаждащ ексфолиант. Кайсиевото масло ще ви даде лъчиста кожа точно като маслиново или бадемово масло. Смесете маслото от ядки със захар и изтъркайте лицето си. Направете това внимателно за дълбоко почистване на лицето. Това дава равномерен тен.

Рак

Има и много други ползи от кайсиево масло. Според изследванията, ядките на кайсиевия плод съдържат вещество, наречено лаетрил, което може да помогне при лечението на рак. Лаетрилът е известен също като витамин В17. Именно през 20-те години на 20-ти век се появи идеята, че веществото, извлечено от кайсиевите семена, може да намали туморите.

Кръвно налягане

Кайсиевото масло съдържа витамин B17, който е полезен за поддържане на кръвното налягане и понижава високото кръвно налягане.

Артрит

Известни са още ползи от кайсиево масло. Маслото е противовъзпалително. То помага за намаляване на симптомите на артрит. Също успокоява и облекчава болката ви.

Простуда

Кайсиевото масло повишава имунната система. Това засилва способността на тялото да се бори с инфекции като настинки и грип.

Готвене

Приложението на кайсиево масло се ценни в кулинарията. Маслото от кайсиеви ядки се използва за готвене и ароматизиране на традиционен италиански алкохол.

Козметика

Маслото от кайсиеви ядки съдържа високи мастни киселини, витамин Е и А, които могат да се използват за овлажняване и подхранване на суха кожа. Това масло се използва широко в козметиката като кремове за лице. Маслото се абсорбира лесно в кожата, без да оставя никакъв мазен остатък.

Хидратация

Едно от изненадващите ползи на кайсиевото масло. То може да се използва като овлажнител за сухи и напукани пети. Това ще направи кожата ви изключително мека и гладка.

Масаж

Съществуват още ползи от кайсиево масло. Маслото от кайсиеви ядки се абсорбира много бързо в кожата, което е най-доброто свойство на всяко масажно масло. Това също увеличава ползите от масажа за намаляване на стреса, болката и възпалението. Това масло е много меко и не дразни и дори може да се използва за бебешка кожа.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!