fbpx

Кадиев: Не съм излъгал. Борисов и Цветанов са били при Бенчо. Затова си траят

Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална държава Георги Кадиев обяви, че не е излъгал за гостуването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в дома на скандално нашумелия общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев, пише offnews.bg.

Той обясни, че въпреки че общинарят, избран с листата на БСП, отрича, десетки хора са присъствали на срещата и това е причината лидерът и вторият човек в ГЕРБ да си траят по темата.

Ето какво написа Кадиев в личния си фейсбук профил:

Както обещах, ето синтез на това какво бих казал по бТВ тази сутрин (ако разговорът не се отплеснеше в съвсем друга посока, разбира се):

1. Запознах се с Бенчо по време на депутатска кампания в Бургас през 2005. Не бях го виждал 13 години, допреди 5-6 месеца, когато случайно се видяхме в ресторант в Бургас, до Пантеона. Поговорихме общи неща и между другото спомена това за Борисов и Цветанов, които му гостували вкъщи, докато още са били служители на МВР. Разправял го е на половин Бургас, а сега чета в негово интервю за gramofona.com от 08 октомври 2017, че „всички президенти и премиери са били вкъщи“. Борисов е премиер от 2009 и естествено се отнася и за него. Сега Бенчо се отмята, предполагам са му казали да си мълчи. Най-нормалното е Борисов и Цветанов да отрекат или потвърдят. Нека го отрекат, нека ме нарекат лъжец, аз ще реша какво да предприема. Няма да го направят. Знаете ли защо? Защото са били там, имало е десетки други хора, охрана, гости и т.н., и никога не знаеш дали някой от тях няма да се разприказва. Затова и двамата просто ще си траят.

2. Този случай е поредна илюстрация на симбиозата между официална и неофициална власт. Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците ползват тях и те ползват политиците.

3. Този случай е и поредната демонстрация за това колко еднакво болни са партиите на прехода. Ползват едни и същи хора, едни и същи похвати, едно и също финансиране. Просто някои по-успешно, други – не. Само за последния месец има 3 примера за общи действия на управляващи и опозиция в ущърб на обикновените хора и малкия бизнес: приемането на закона за „редник Киро“, приемането на закона за малките бензиностанции и случая с Бенчо Бенчев.

4. Преди БСП бяха хванали ГЕРБ натясно с Живко Суджука и хасковските далавери, сега – обратно. И така ще си играят на пинг-понг. Кой когото хване. От което обществото като цяло нищо не печели.

Изводът?

Няма да имаме нормална политика и #НормалнаДържава, докато няма нормално финансиране в политиката.
Чисти пари, спечелени от чист бизнес, без обвързващи ангажименти. Инвестиция в общото благо на общество и държава, не в решаване на конкретния проблем на даден бизнесмен.

Докато не се появят такива хора, готови буквално да инвестират в общото благо, съм скептик за промяната на България.
Защото сега, дали ще са ГЕРБ или БСП, или ще съм примерно аз (след като и ако съм се продал) особена разлика не виждам.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!