fbpx

Йордан Цонев: БСП лиши 2 млн. българи извън ЕС от правото да гласуват за ЕП

nova.bg

Никой не трябва да етнизира престъпността, каза още депутатът по повод на убийството в Кюстендил

„БСП натисна червеното копче и лиши 2 млн. българи извън ЕС от правото да гласуват за ЕП. Нито една дума за това фундаметално право, а само за вдигане на прага за преференциите. А ние от ДПС очаквахме, че това ще е проблем, заяви в „Здравей, България“ зам.- председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Позицията на ДПС по въпроса за преференциите е последователна още от въвеждането на преференциите. Ние смятаме, че това не е мажоритарен елемент и смятаме, че този праг е нечестен. Това каза заместник-председателят на ПГ н ДПС Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България” по повод на промените в Изборния кодекс.

„Не очаквахме абсолютната нечувствителност на обществото за приоритетността на проблемите. Ако това за част от обществото е проблем, очаквахме, че за цялото общество ще бъде проблем лишаването на  2 млн. български граждани от правото да гласуват. Никой, освен ДПС, в пленарна зала не взе отношение по този въпрос”, каза още той.

Цонев коментира и подозренията за задкулисни договорки, който изрази БСП.

„Чета днес в решенията на пленума на БСП, че имало задкулисни договорки в интерес на някои партии. Колко задкулисно е да направиш консултация в парламента в стаята на ДПС, между Цветанов и шефа на правната комисия Данаил Кирилов и ръководството на ПГ на ДПС пред очите на всички журналисти. Говорихме за уседналостта. Основната тема на разговора беше машинното гласуване. Ние казахме, че ДПС няма да подкрепи нито едно от предложенията, ако не бъде прието машинното гласуване да бъде прието изцяло, при това без хартия”, уточни депутатът.

Йордан Цонев потвърди позицията на партията, че докато не се създадат условия за смяна на модела на управление, ДПС не вижда полза от предсрочни парламентарни избори. „Според нас трябва да се замени моделът на аритметичните мнозинства с този на програмните мнозинства”, заяви депутатът.

Цонев коментира и евентуалното вето, което може да наложи президентът Румен Радев на приетите промените в Изборния кодекс. „Ако президентът наложи вето, се надявам да вземе отношение и по въпроса затова, че 2 млн. български граждани са лишени от правото да гласуват, както и че други български граждани са лишени от правото да си говорят на майчин език”, каза Йордан Цонев.

По повод на вчерашния масов бой в Кюстендил, който завърши с убийството на 35-годишен мъж депутатът беше категоричен, че никой не трябва да етнизира престъпността.
„Не може да говориш за цяла една общност като автор на престъпни деяния. Отдели членове, които са хванати, трябва да бъдат наказвани. В много от случаите ние виждаме как ВМРО се възползва от това и етнизира проблема и се питаме дали цената да вкарат един евродепутат няма да подпали етническата черга на България”, коментира депутатът.

По думите му за решаването на проблема с гетата са необходими комплексни мерки и политика на държавата.

„Но не е добре при минус10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не смятам, че това е решаване на ромския проблем”, каза още Йордан Цонев.

Цонка, вие направихте такива закони, че изгонихте хората извън България, принезихте полицията до писарушки, дадохте хляб на всички престъпници от крадци на цигари до убийци с по 20 висящи дела. Вие съсипахте държавата и я окрадохте с тия некачествени проекти от павенца, плочки и асфалт без смола. Вие предадохте държавата на краварите и сега няма АЕЦ, няма газов коридор, нама домати дори, има краварски централи и се каните да купувате самолети и други ОРЪЖИЯ, когато харота изнемогват, гладуват и ви ненавиждат. Вие сте престъпници и ако не беше тая нагла заспала Независима Съдебна ВЛАСТ / плод на вашите закони / щяхте да сте в затвора.

Смятам, че право да гласуват трябва да имат само български граждани с постоянен адрес в България, а за местните избори само постоянно живеещите в дадените общини.Нетрябва някой живеещ в чужбина и нямаш намерение да се върне в България да определя бъдещето на децата ни , които са избрали да се реализират в Родината.И не искам да чувам , че това нарушава правата им

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Деца от общността я разплакаха: Како Бони, направи ни известни!

кадри Нова телевизия Певицата и най-одумван звезден участник в „Хелс китчън” Бони направи нещо невероятно за четири момчета от ромската общност, които мечтаят да станат известни музиканти. Тя ги срещнала случайно да просят, а след като разбрали от кого са поискали пари, те веднага я помолили: „Како Бони, направи ни …

Блиц Новини
Батков: Чужденци ритат за 500 евро, наши футболисти стават като Георги Семерджиев

кадри БНТ В българското футболно първенство има чужденци, които играят за 500-600 евро заплата, българи за толкова не можеш да хванеш, това заяви по БНТ Тодор Батков като представител на обществения съвет към БФС. В предаването на Георги Любенов той описа много драматична картина на това, което се случва с …

Блиц Новини
Маги Халваджиян: Медиите набиват мантрата, че в България няма нищо честно

кадри Нова телевизия Шоу като финала на „Като две капки вода” в „Арена София” не е правено не само в България, но и в света, това заяви Магърдич Халваджиян в сутрешния блок на Нова телевизия. „Най-големите ми притеснения бяха, че от телевизионно шоу ще се превърне в концерт. Но на …

error: Content is protected !!