fbpx

Йончева: Фирми бягат от България в Румъния, чуждестранните инвестиции са намалели 11 пъти

Източник: БНР

Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да разговаря. Това коментира говорителката на парламентарната група на БСП Елена Йончева и допълни, че дори не става въпрос за шайка, а за организирана престъпна група.

Това е банда, която има свой главатар, свой вожд и последното гласуване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони само доказва това, бе категорична тя.

По думи на Йончева всяка година от България изтичат 11 милиарда евро заради корупция. До този извод е стигнала групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Тя посочи и че страната ни е на дъното по всички европейски показатели въпреки помощта на Брюксел.

Йончева обясни, че за последните 10 години чуждестранните инвестиции са паднали 11 пъти, като за 2018 г. са били с 40% по-малко, отколкото за 2017 г.

Според нея причините за спада на чуждестранните инвестиции са три – корупция, липса на предвидимост и лоша съдебна система.

Депутатката посочи, че само през януари общо четири фабрики са затворили, за да се преместят в Румъния, където средната заплата е по-висока.

Йончева бе категорична, че БСП няма да се върне в парламента, независимо че от ГЕРБ са изразили готовност да се откажат от промените в Изборния кодекс. Мотивът на червените е, че „са отнети правата на гражданите и няма шанс за честни избори“.

Говорителката на БСП коментира, че за първи път в парламента се погазва закон, което е прецедент.

Ако БСП не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от парламента, което е легитимна форма на протест, хората щяха да влязат в парламента, защото са нарушени техните права, увери тя.

Припомняме, след като в парламента бе гласувани поправките в Изборния кодекс, които предизвикаха сериозно недоволство заради завишаване на прага за преференциално гласуване, БСП обяви, че напуска заседанията на Народното събрание.

Социалистите не промениха позицията си дори и когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ ще дадат крачка назад и ще оттеглят вече гласуваните промени.

Фирми , че бягат, бягат, но лошото е , че хората ни избягаха извън България. И това е в резултат на пожарникарската политика и обучението по физкултура.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!