fbpx

И „Файненшъл Таймс“ отрази българския скандал „Апартаментгейт“

Скандалът „Апартамент гейт” с евтините или непълно декларирани жилища на властта удря по ГЕРБ, като може да доведе до загуба на евроизборите, а освен това има риск и да провали опитите на премиера Бойко Борисов да убеди ЕС да прекрати мониторинга над съдебната система и борбата с организираната престъпност и корупцията. Това се посочва в материал на „Файненшъл Таймс”, посветен на основния политически сюжет у нас преди евровота, информира www.bulnews.bg.
В публикацията се посочва, че обществото е било „шокирано” от броя на политиците от ГЕРБ, замесени в скандала, както и от лукса на жилищата им. Изброени са оставките на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и двамата зам.-министри, които „отричат да се извършили нещо нередно”, както и ситуацията с шефа на „Антикорупция” Пламен Георгиев, посъветван от премиера да излезе в дълъг отпуск по време на проверката на терасата му.
Не е пропусната и ролята в скандала на „Артекс”, в чиито луксозни жилищни сгради в елитни столични квартали живеят част от замесените и които междувременно се оказаха принудени да спрат предизвикалия спорове проекти „Златен век”.
Авторитетното издание отбелязва, че всички нередности са станали публично достояние, благодарение на Антикорупционния фонд, поредицата разследвания на bTV и публикации в „Биволъ”.
„Имиджът на ГЕРБ в Европа ще пострада, въпреки че вероятно правителството ще преживее тази криза. Този скандал няма лесно да бъде забравен – той докосва всеки българин. Хората могат да сравнят финансовите възможности директно с тези на лидерите, като така виждат колко огромна е пропастта”, коментира пред „Файненшъл Таймс” д-р Моис Файон от Центъра за изследване на демокрацията.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!