fbpx

И той е от Сливен! Малкият Ивайло с пареза на ръчичката

Малкият Ивайло се нуждае от операция в Турция заради акушерска пареза на дясната ръчичка.

Момченцето е пострадало при раждането си, а грешката е на сливенската лекарка д-р Таня Пашева, завеждаща АГ отделение на Окръжната болница, пише в призива за лечението му в платформата HelpKarma.

„Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е малкото ни и дълго чакано детенце и късметчето на големия ни син – Илиян. За съжаление, след груба лекарска грешка на Таня Пашева при раждането, Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му“, разказва близка на семейството, цитирана от dnes.bg.

Рехабилитацията у нас не дава резултат и семейството на момченцето търси лекарска помощ в Турция. От предписаните упражнения има ефект и Ивайло е започнал да движи ръчичката си, но не може да я вдигне догоре и настрани.

Според турските лекари трябва да се направи отпускаща операция, която ще струва 7000 евро, те обаче са непосилни за семейството му. Операцията е насрочена за 30 август.

„Ако всеки помогне с малко, съвсем скоро може да видим детенцето си здраво“, пишат близките му.

Сливенски майки разпространяват призива за лечението на детето в социалната мрежа.

„Това е Ивайло, едно от пострадалите деца, изродени от „доктор“ Пашева в Сливен, за която всички говорят днес…от една година майката се бори с вятърни мелници, за да има наказание тази жена, но няма… тя продължава да практикува, да убива и осакатява… в момента събираме пари за операция на Ивайло в Турция, който има възможност да помогне“, е написала потребителка.

В отделението в Сливен в момента текат проверки заради случая с починалата родилка Ренета Томова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!