fbpx

И Ева Веселинова разтърси мрежата с новини за „Господари на ефира“

Вчера „Блиц“ показа как продуцентът на „Господари на ефира“ Джуди Халваджиян се закани, че предаването му ще продължи под една или друга форма, без значение колко е неудобно на някои политици.

БЛИЦ припомня, че след като договорът на предаването с Нова телевизия изтече в края на 2018-а година, не бе възобновен. Рокадите в ръководството на медията забавиха процеса, а междувременно Халваджиян обяви, че преговаря с всички, които желаят да излъчват „Господари на ефира“.

Само преди няколко часа обаче русокосото изкушение на „Господарите“ Ева Веселинова също взриви мрежата с новина за предаването.

В личния й фейсбук профил тя сподели, че се чувства „горда“ и написа: „Всекидневно най-различни хора ми задават въпроса „Защо не излъчват „Господари на ефира“?“. Вчера предаването навърши 16 години и по случай празника можете да видите моя отговор: Силата на армията на „Господари на ефира“ се състои във войниците й. А ние сме тук! Разпръснати, но по-силни от всякога. Защото нас не могат да ни премахнат или закрият. Ние си оставаме същите хора – будни, непримирими и винаги в готовност да застанем под бойните знамена. Защото в крайна сметка винаги правдата възтържествува, а и „Не се гаси туй, що не гасне“.


Ето целия текст, който Веселинова сподели (публикуваме думите й без редакторска намеса): Армията на Господарите или „Не се гаси туй, що не гасне“ Честит празник, Господари!
Честит 16-ти рожден ден на единствената реална трибуна на народа в ефира. Едно „шоу“, което толкова точно и ясно отрази корупцията във властта, неработещите институции, злоупотребите с обществени поръчки и ограбването на българския народ от едни или други, че внезапно и съвсем „случайно“ изчезна от ефир… Като подарък към предаването за рождения му ден (31-ви март) ще си позволя да кажа няколко думи.

Всекидневно най-различни хора ми задават следните въпроси: „Защо не излъчват „Господари на ефира“?“, „Какво се случи с предаването?“, „Кога ще гледаме отново „Господари на ефира“? и редица други. Не знам дали и кога ще гледате предаването отново, но знам, скъпи приятели, че „Господари на ефира“ ви беше отнето! Още тук правя уговорката, че написаното е една „приказка за лека нощ“ (единствено и само моя) и по никакъв начин не ангажирам никого с нея.


Нека оставим настрана преговорите между телевизията и продуцента на предаването, защото те засягат единствено и само тях. В следващите няколко реда ще поговорим за моето виждане, а аз съм просто една луда, която сега ще си позволи да ви каже, че не всичко е материално в този живот! Тук е моментът да ме убиете с камъни и да крещите с пълно гърло: „Ти май наистина си полудяла.“. Истината обаче е, че „Господари на ефира“ не е просто един продукт! За обикновените хора, като мен и останалата част от екипа, предаването е свобода, кауза, мисия, надежда и доброта! А причината да ни няма е, че се ровехме твърде много, помагахме истински и отказвахме да спираме материали поради една или друга причина.
Служехме единствено и само на хората, изпаднали в безизходица! През последните две-три години Господарите надскочиха границите на възможностите на българския ефир. Бяхме непримирими, безкомпромисни и неконтролируеми. Станахме многопластови и освен да помагаме на много хора, започнахме да правим и истинска разследваща журналистика. Но така станахме и твърде неудобни! Вглъбихме се в преследването на справедливостта и мечтата за една по-добра България, забравяйки дори за себе си… Вие може би не знаете, но освен продуценти и лица, зад гърба на това предаване стоят десетки професионалисти, отдали живота си на каузата „Господари на ефира“! Цяла армия от знайни и незнайни войни, които пренесохме в жертва ежедневието си, спокойствието си и пренебрегнахме семействата си, за да градим всички заедно „Господари на ефира“.

И ако мислите, че ние имаме някакви кой знае какви материални облаги от това, значи живеете в пълна заблуда. Не само, че нямаме, а и много често рискуваме живота си, влачим се по дела с години (тъй като не всеки е доволен от разрешаването на даден проблем) и сме упреквани, че прекаляваме с отношението си към разни измамници, които попадат пред нашите камери. В същото време всички колеги прекарват безсънни нощи, за да пишат сценарии, монтират, подбират теми и видеа от всички телевизии. Четем и проучваме всички закони и правила, наблюдаваме хора, правим скрити камери.


Понякога прекарваме часове скрити на едно място, за да разберем намеренията на някой и да го проследим. Вършим работата на институциите. Накрая много често измамниците ни нападат, заради неудобните въпроси и ни съдят, а в офиса цял екип чака, за да се приберем живи и материалът успешно да стигне до телевизията. Мога да ви разкажа още много не особено приятни неща, свързани с работата ни, но не искам да останете с грешното впечатление, че се оплаквам. Напротив! Въпреки че ние вършим всичко това и поемаме всички тези рискове за същата заплата, за която много хора работят на бюро и то само 8 часа на ден, или пък на сладка държавна службица, никой от нас не се оплаква! Тази статия е точно за това – за гордостта, която изпитваме! За душевното удовлетворение да помагаме истински на хора, изпаднали в беда в собствената си държава.


Да бъде до силния може всеки, но малцина умеят да бъдат до слабите и безпомощните. Тази статия е за колегите, за рицарите, които често се бият с вятърни мелници. За хората с най-свободния дух, които не се страхуват от системата и са достатъчни смели, за да се изправят срещу статуквото. Затова, скъпи приятели, „Господари на ефира“ се превърна в институция, а ние внезапно станахме неудобните борци за справедливост! Аз също дълго време се питах как е възможно да няма „Господари на ефира“, въпреки че знаех защо! Но в България се случват всякакви несправедливости и тази е не по-малко странна. Честно казано повече ми е мъчно за хората, на които всичко им се отнема, а те дори си нямат идея какво се случва около тях. Мъчно ми е за вас, защото нямате право на глас и ви успиват много лесно. Затова написах горното, защото ви го дължа и за да престанете да се питате защо няма „Господари на ефира“. В заключение ще кажа, че силата на армията на „Господари на ефира“ се състои във войниците й. А ние сме тук! Разпръснати, но по-силни от всякога. Защото нас не могат да ни премахнат или закрият. Ние си оставаме същите хора – будни, непримирими и винаги в готовност да застанем под бойните знамена. Защото в крайна сметка правдата ще възтържествува и е хубаво някои хора да не забравят, че „Не се гаси туй, що не гасне“. Колеги, за мен беше чест да служим заедно! Ако е рекъл Бог, ще се срещнем отново на фронтовата линия под знамената!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!