fbpx

И депутатите ни плачат…

Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство

Заплатите на депутатите ще бъдат намалени с 99 лв. до 3708 лв., защото те взимат по три следни заплати за обществения сектор за последния месец от всяко тримесечие. А през март традиционно заплатите са по-ниски от декември, пише „Блиц“.

Заплатите на министрите намаляват със 128 лв

Средната заплата нарасна с 12,6% за година и през март е 1247 лв., обявиха от НСИ. Най-голямо е увеличението на възнагражденията в селското, горското и рибното стопанство – с 16,4%, но въпреки това заплатите в сектора са едни от най-ниските в страната – средно 1000 лв.

Много сериозен ръст на заплатите има и в секторите държавно управление – с близо 16%, образование – 15,8%, и операции с недвижими имоти – 15,4%. Най-високи остават заплатите в сектора създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения, където влиза и IT браншът.

Средното възнаграждение в сектора нараства с 14,8% за година, за първи път надминава 3000 лв. и за март е 3087 лв. На второ място за работещите във финансите и застраховането, но те взимат точно 1000 лв. по-малко – средно 2087 лв. На трето място с 1923 лв. са заетите в енергетиката.

Отдавна трябваше да замразят заплатите си ,да премахнат субсидиите си ,да намалят наполовина администрацията и разходите си ,ако имаха малко съвест ,но при тях добродетели липсват ,зинали са като лами за пари и имоти и нищо друго не ги интересува ! Как живеят 65-70% от нас не ги е грижа ! Само искат ,искат и не се наядоха ! БОГ да ви накаже и прошка от мен да не чакат !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!