fbpx

История от Варненско! Семейство с девет деца моли за подкрепа – спрели им водата заради дълг без предупреждение

Кадър Нова тв

Многодетно семейство от варненско село Боряна е изправено пред сериозен проблем – от два дни са без вода. Родителите признават, че имат дълг към ВиК, но не били предупредени, че водата им ще бъде спряна, разказва Нова тв.

В селото няма чешма с питейна вода, откъдето да си напълнят. Преди два дни служители на дружеството са влезли в дома им и са им взели водомера.

„Много ни е трудно, оправяме се с помощ от приятели. Децата нямат вода, но въпреки всичко посещават училище. Никой не ме е предупредил за спирането на водата. Задължението ни е за около 2000 лева. В момента, когато са дошли вкъщи, никой не е бил у дома. За последно сме плащали преди Нова година. Плащаме по колкото можем, защото и децата имат нужда от пари“ , коментира майката Петя.

Единственият доход на семейството е от заплатата на бащата, както и от детски надбавки. Той работи ден за ден, колкото може да изкара.

„Аз за децата пари не търся, те са облечени и нахранени. Изкарвам пари като правя скелета. Осъдили ме ВиК без да знам. Те не ми влизат в положението. С много лишения си гледаме децата. Аз алкохол не пия, не съм такъв човек – да изпия парите на децата си“, коментира бащата.

„Не съм се регистрирала като безработна, защото трябва да ходя до Варна и да харча пари за път. По-добре да си гледам децата и да се грижа за животните, отколкото да харча пари, за да се подписвам всеки месец в Бюрото по труда“, коментира Петя.

„Да замина в друга държава и да се оправя – друг начин няма. В Гърция, в Румъния съм ходил и няма друг избор, тук няма разбиране за нас“, коментира таткото.

Малко се стреснах … Девет деца … Ми проблема не е във ВИК. То 3-4-5, ама 9! Тук не знам как може да се помогне …

Плащайте си всеки месец и няма да имате проблеми !

Да! Просто спрете да правите деца, които не можете да отглеждате и не можете да им подсигурите един нормален начин на живот. Не сте ли чували за предпазни средства?

Като създадете още девет, тогава ще помислим за вас. Засега и тези ни стигат да им плащаме ток, вода и каквото друго се сетиш. Всички сме ви длъжни, защото имаме само по две и сме ужасно мързеливи. Седим си вкъщи по цял ден и си бием лафа с добрата и отзивчива комшийка.

Учудвам се на писанията по-горе. Какво значение има колко деца имат хората. Ако можете, помогнете. Ако бяха цигани, дали щяха да им спрат водата. Защо сме толкова злобни и лоши едни към други (българите), затова и изчезваме като нация.

Браво 9 българчета
Ако бяха роми дали щяха да спрат водата

Как не Ви е срам Анонимни “българи”! Ако това семейство бяха роми/турци, НИКОГА роми или турци нямаше да коментират по този вулгарен начин деветте им деца, по-точно защо са ги създали, като не могат да им осигурят вода за пиене и тем подобни глупости. Ужасно съм възмутена от морала Ви и огромния егоизъм “Анонимници”! Спете спокойно и в църква не влизайте, защото Господ ще Ви накаже за “добротата” Ви!

Българи,цигани, турци ,евреи не плаща ли консумативите и данъците не е добре

Анонимните „бегайте бързо „,това са Българи,не някакви „други „!!!

Nie trqbva da pomognem na tova semeistvo ., A ne da gi kritikuvame ., 9 deca , no sa nashi balgarski deca !!! Zashtoto , ako nqma deca v Balgaria , pravitelstvoto shte dokara chujdenci da rajdat , vmesto nas ?!

Браво Латинке. Браво за разсъжденията. Вместо държавата да заеме достойно отношение никаква я няма. На дете в Германия е около 200 евро плюс други помощи. Ревем че няма раждаемост а тези от предните постове колко са българи. Мижитурки такива. Всички ръсят мозък и
сигурно имат 2 пръста чело. Успех.

Ей,хора,виждаме,че България обезлюдява,но сега коментирате и упреквате защо имали толкова деца!Какво искате?Само ромите ли да имат деца!Нека да имат,нека да расте България,а ние ,че е добре да помогнем ,колкото можем,добре е!Макар с малко!

зшто все с циганите се заяждате маимуни мръсни ето и вие сте в таково дереже мафиотска държава крадлива бг,

Не четеш ли какво пишат хората? Само един човек РАБОТИ! Ако бяха от някой други раси щяха и тока и водата да им е платена и да имат пари за два месеца напред.

14 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!