fbpx

История за рекет: Младежи поискаха 300 лева от жена, одраскала им колата! Бояна: Веднага звънете в полицията и кажете, че ви изнудват и заплашват

Кадър Нова тв

Жена е била изнудвана за 300 лева в брой под предлог, че е одрала чужда кола на пътя.

Бяхме на детски рожден ден вчера в 17 часа и точно в 20 часа излязохме. Тъй като трябваше да паркирам на баир, дръпнах ръчната спирачка, аз не съм шофьор от вчера. Възможно е разбира се, тъй като колата ми е стара, да не е издържала спирачката, но това не е проблем. Когато излязох от празника и стигнах до колата си, ме наобиколиха 7-8 мъже с масивни тела, бръснати, с куфари. Те твърдяха, че съм им разбила колата. Това разказа в ефира на Нова тв потърпевшата Бояна Игова.

Аз ги попитах как пък съм я разбила, като тяхната кола е на един метър от моята, а аз току-що идвам. Те казаха, че спирачката ми не била издържала, колата тръгнала надолу и се ударила в тяхната. Това не беше така. Когато паркирах, избрах точно това място, защото нямаше никакви коли и ми беше удобно да паркирам, разказва жената.

Те ми показаха една съвсем малка драскотина по тяхната кола и казаха, че аз съм виновна. Тогава предложих да решим проблема чрез застраховката, като подпишем двустранен протокол, с който да си вземат парите за щетата. Не те категорично отказаха. Заявиха, че искат пари на ръка и то на момента. Това било скъп автомобил и 300 лева били разходите, за да го оправят, разгазва Бояна.

Мои приятели потвърдиха пред мъжете, че наистина, когато съм дошла с колата в 17 часа, на мястото не е имало други коли. Тогава мъжете извадиха снимка, на която се вижда как моята кола е залепена за тяхната. Но те може да са дали назаден и да са направили снимката, посочва Игова.

Те ми показаха още десетина снимки на същата ситуация на същата улица, но с други коли. Тоест това не е изолиран случай, коментира тя.

Аз искам по легален начин да се решат нещата чрез застрахователите. Те ме заплашиха, че никъде няма да си тръгна, докато не им дам исканите пари. Щели да ми смъкнат огледалата и други неща от колата. Да съм отидела до банкомат или да ги заведа на сервиз.

„Уплаших се и извиках полиция. По-късно, когато говорих със застрахователя, тя ми каза, че има много случаи, в които след като са дадени пари на ръка, после следва изнудване, защото реално те като имат някаква снимка, те казват, че си избягал от местопроизшествието и започва изнудване“, разказва Бояна.

Ако сте жена и изпаднете в подобна ситуация, звънете в полицията и ясно кажете, че сте заплашвани, че има някакъв вид насилие срещу вас, съветва Игова.

Полицията дойде чак след 20 минути след като втори път звъннах на 112. Полицаите дойдоха сравнително бързо. Полицаите видяха, че нищо им няма на колата и предложиха да подпишем двустранен протокол. Мъжете обаче отказаха и се държаха нагло с полицаите. Бях изумена от поведението им, разказва още Бояна.

Сега очаквам акт за 20 лева от КАТ, което мен ме успокоява, защото мъжете искаха 300 лева. Те ме заплашиха, че трябва да стоя на улицата цяла вечер с детето, че КАТ като дойде, ще ми вземат книжката, допълва още Игова.

„Затова апелирам всички жени: Ако попаднете в такава ситуация, веднага влезте в колата и се заключете. Звънете в полицията и обяснете, че ви изнудват и заплашват и в никакъв случай не дайте пари на ръка“, съветва Бояна.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!