fbpx

Историкът Петър Добрев: Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов

Коментар на Петър Добрев

Българското европредседателство завърши с протест на българите в чужбина срещу управлението на Борисов. Протестът започна в Лондон и ще продължи и в други европейски столици.

Защо започна в Лондон? Отговорът е простичък – да си спомним къде беше концерта на Слави Трифонов. Слави Трифонов отпуши българската бутилка и духът на гнева вече излезе. Борисов подцени ситуацията с напрежението, което генерира срещу себе си. Той се опияни от медийните фанфари. Така и не разбра, че протестът на майките пред НС е плод и на неговото многогодишно управление. Късно е вече да овладява този протест. Да си представим, че майките на деца с увреждания започнат гладна стачка, като форма на протест. Борисов пада още в същия ден. Борисов не разбра, че майките говорят за системата, която убива децата им и тях самите. Борисов не разбра, че системата трябва да се промени не поради неговото желание протестиращите да се махнат от главата му.

И така се стигна и до Слави Трифонов. Първо пресконференция с майките, после концерт в Лондон. Сега вече наблюдаваме ехото от концерта. Да, това ехо се подема от най-големия донор на пари в българската държава- българите в чужбина. Без тях и техните пари България е фалирала държава. Борисов трябва да разбере, че днес срещу него протестират хората, които крепят финансовия мир в държавата ни. И ако само за един месец българите в чужбина преустановят изпращането на пари в България, то държавния банкрут ще се окаже реалност.

 

И така да обобщим. Подкрепата на Слави Трифонов, която той оказа на майките на деца с увреждания и самите деца, отключи гнева на българите в чужбина срещу Борисов.

Има едно физично явление и то се казва резонанс. Та ще наблюдаваме политически резонанс, който може да срути непоколебимо Борисов.

И да се върнем към Слави Трифонов. Той детонира взрив, който предизвика верижна реакция на гняв сред българите срещу Борисов. Основателно е да предположим, че тази верижна реакция на гняв ще предизвика ако не ядрен политически взрив, то поне мощен политически резонанс.

С други думи Слави Трифонов може да се окаже фактор, който ще детронира Борисов. Възможно е Слави Трифонов да направи и един концерт срещу поскъпване цената на енергия в България. Да, тя тази цена се увеличи в първия ден след края на европредседателството на Борисов. Борисов подценява и протестите срещу това увеличение на цените. В същото време в съседна Румъния цената на тока за бита се намалява.

Очевидно е, че предстои горещо политическо лято за Борисов. А ако Слави Трифонов реши да направи няколко летни концерта в страната, политическия термометър ще се пръсне.

Надявам се краят на ГЕБ да е по-скоро – да свършат в затвора и да върнат всичко откраднато с лихвите!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!