fbpx

Искри между Мустафа Карадайъ и Виктор Николаев в ефира. Лидерът на ДПС нарече Доган „политик легенда, който е капитал на държавата“

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ рядко дава интервюта, а преди минути бе гост в сутрешния блок на „Нова телевизия“. На няколко пъти между него и водещия Виктор Николаев прехвърчаха искри.

В началото политикът обяви, че партията му ще участва активно в предстоящия вот на недоверие към правителството. Той уточни, че неговите подопечни не споделят политиката „стани да седнем“.

Водещият му припомни думи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който е обявил в изказване по Нова година, че настоящото управление няма алтернатива. „Ние се готвим за властта и си актуализираме програмата. Този уикенд ще имаме семинар за актуализация в програмата на ДПС в национален и европейски план. Вие внушавате някаква форма на безалтернативност (б.а. тук водещият го прекъсна и каза, че е цитирал Ахмед Доган). Днешото популистко-националистическо управление е без ясна програма, без визия, без цели, без посоки, при тази инфлация, при този растеж на потребителските цени, хората не живеят добре. Дори политик на ГЕРБ казва, че ситуацията е безнадеждна. А вие се опитвате да казвате, че няма алтернатива. Това е политическо безвремие. През 2013 наблюдавахме безотговорно поведение и политиката „Стани да седна“. Отговорността на управляващите е кворумът в Народното събрание, те трябва да си го съберат“, обясни Карадайъ.

Последва дълъг въпрос на Николаев, в основата на който бе конфликтът между ГЕРБ и президента, и дали ДПС ще подкрепи една бъдеща партия на Румен Радев, след като е застанала зад него при изборите за държавен глава. „В тези много думички, които ги изръсихте, аз успях да хвана около пет или шест въпроса, а в тях имаше сигурно 7 внушения. Когато каните хора да участват в студиото, най-вероятно искате да се чуят техните тези. Ако идеята е да си правите вие внушенията и тезите, по-добре не ги канете. Дали сме подкрепили Румен Радев за президент? Да, категорично. Втората тема – конфликтът между институциите, това според нас е част от кризата в страната. Ние оценяваме сегашната ситуация като криза в държавнотстта, най-вече заради популистко-националистическото аритметично управение, но войната между институциите е също част от този процес и тази криза в държавата. В една република с разделение на властите, институциите би трябвало, и е нужно, да са в диалог, в координация, в синхрон“, каза Карадайъ.

В този момент Николаев отново попита дали ДПС и работила с партия на Румен Радев, ако бъде създадена такава, каквито са очакванията в политическия елит, а лидерът отговори: „Нека да видим – ако има, но може да няма. Вие предпоставяте, че ще има. В тези хипотези можем да се разпрострем много. Ние бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основана на ценностна база“.

Тук Виктор констатира, че явно няма ясна позиция по въпроса, а Карадайъ го контрира: „За вас не е ясно!“

След това водещият показа снимка, на която са Карадайъ, Ахмед Доган и американския посланик. „Да, знам я тази снимка, мисля, че е много готина. Може би единственото по-интересно е, че на нея е и Ахмед Доган. Не виждам лошо историческа личност от този ранг като Доган, дори да не участва в актуалната политика, е нормално да бъде фактор. Политици от такъв ранг са капитал на държавата. Още при наличието на Варшавския договор Доган заяви, че мястото на България е в ЕС и НАТО. При влизането в тези две институции ние бяхме в управлението. Ние имахме срещи с много европейски посланици. Нормално е господин Доган да участва в срещата. Г-н Доган има златен медал от американците“, каза лидерът на ДПС.

Николаев напористо помоли Карадаъй да коментира и сделката за ТЕЦ „Варна“ и закупуването му от Доган: „Ако тръгнат политици да се занимават и да коментират търговски сделки между частни субекти, значи нещо в държавата е много сбъркано. Вие призовавате политиците да имат поведението на някои от днешната власт и да стават шумомери или крачкомери?! Убеден съм, че държавните органи си вършат работата, какво нередно виждате в една търговска сделка. Не знам къде има забрана политик да има търговски сделки, ако спазва закона“, отговори лидерът на ДПС.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!