fbpx

Инспектор от ДАИ заработил 12 имота

Трима от арестуваните по разследването за корупция и длъжностни престъпления в ДАИ-Пловдив остават в ареста. Това съобщиха от прокуратурата в града, пише „24 часа“.

Временно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена.

Трима инспектори от ДАИ-Пловдив са задържани за 72 часа, срещу тях са повдигнати обвинения за получаване на подкупи чрез изнудвания на 3 транспортни фирми. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов. По думите му единият от служителите на Автомобилната администрация имал 12 недвижими имота – повечето, от които в новостроящи се кооперации. Някои били на името на баща му. В ролята на брокер била съпругата му, без да има право на такава дейност.

Разследващите са установили, че едно от трите рекетирани дружества е собственост на холандски гражданин. Тази фирма е оперирала с 300 камиона. От нея един от инспекторите прибрал 10 000 лева. Другите две транспортни компании също са дали пари на инспекторите, за да си спестят актове. Установено е, че едно от дружествата е броило 1000 лева на тримата инспектори, които си ги разделили, а третата фирма – 300 лева. “Това е бизнес мазохизъм от страна на трите компании. Предпочели са да бъдат изнудвани и да плащат”, посочи окръжният прокурор.

Той поясни, че временно изпълняващият длъжността шеф на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена, тъй като не са събрани доказателства тримата корумпирани инспектори да са се отчитали на нея, както самите те твърдели. Наблюдаващият прокурор Георги Гешев добави, че схемата за изнудване е действала поне от 2 години по отношение на десетки дружества, но единствено трите компании съдействат на разследващите.

Нова национализация.Корумпираните в затвора!Иначе България ще остане само като географско понятие.Господ да накаже най–строго всички български предатели и крадци!

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!