fbpx

Изчисления: Коя професия изкарва най-много пари у нас

От икономическите дейности най-добре са заплатени хората, работещи в производството и разпределението на топлинна и електрическа енергия. Те получават по 18 лева на час, съобщава Блиц.

Работещите в добивната промишленост получават по 16 лева на час, служителите във финансовия и застрахователен сектор – по 13 лева на час, а работещите в транспорта и съобщенията – по 8 лева на час, показват данните на НСИ.

Статистиката сочи, че най-ниско у нас са заплатени служителите в административния и спомагателен сектор – по 2,72 лева на час. Работещите в сферата на образованието получават по 6,50 лева на час, в държавното управление – по 7,86.

Най-ниското почасово заплащане за своя труд в рамките на целия ЕС получаваме в България, сочи последното проучване на Евростат. Данните показват, че средно взимаме по 3,5 евро на час, а непосредствено преди нас са румънците, които работят за 4,2 евро. През 2011 г. най-високи почасови разходи за труд са отчетени в Белгия, където местните жители се потят за 39,3 евро на час, Дания – 38,6 евро на час, Франция – 34,2 евро на час, Люксембург – 33,7 евро на час, Холандия – 31,1 евро на час и Германия – 30,1 евро на час. Освен в България и Румъния , най-ниско е заплащането в Литва (5,5 евро за час) и Латвия (5,9 евро).

Според публикуваните в НСИ разчети за 2010 г., усреднените разходи на работодателя за труд за един отработен час са 7 лева за наетите лица в обществения сектор и 5,13 лева – в частния сектор.

герберски депутатин. И апартамент тогедър.

Ако изкараш много пежат те от заплащането в вид на брак и пак сте прекарани от малоумните работодатели

Как в производството ще дават 18 лв на час бе, къде е това да ходя. Пълна лъжа. 1,80 съм по съгласен. Пълни глупости

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!