fbpx

Изпеченият бургаски измамник Иван потъна вдън земя, издирват го по ново обвинение

Снимка Флагман.бг

Полицията издирва вече повече от месец бургазлията Иван Делиатанасов. Срещу него е повдигнато поредното обвинение за тежко умишлено престъпление – измама в условията на повторност още на 19 юли т. г., съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата.

Делиатанасов обаче е потънал вдън земя и органите на реда не могат да го открият, за да му връчат постановлението. Иван е обявен за общодържавно издирване и трябва да бъде доведен принудително в Районната прокуратура, след което държавното обвинение ще реши дали да поиска постоянното му задържане.

Както Флагман.бг вече съобщи, Делиатанасов има действаща условна присъда за присвояване и измама в размер на 1 година и 4 месеца. Той не е успял да се реабилитира и сега може да лежи в затвора и за двете провинения.

Характерно за Делиатанасов е да се представя за майстор-дърводелец. Той предварително прибирал парите на хората, без обаче да им доставя желаните мебели. По тази схема той измамил бургазлия в началото на 2017 г., че ще изработи и монтира гардероб срещу 800 лв. Мошеникът взел договорената сума, но така и не изпълнил своята част от уговорката.

Малко след това – за период от около година, в мрежите му попаднали две жени. Една от тях е Елена Каролова, която се свърза с Флагман.бг, за да разкаже как била ужилена с 480 лв. от Иван за щори, които така и не видяла.

И трите престъпления са обединени от прокуратурата в едно дело. Ако бъде признат за виновен, Иван може да получи от 1 до 8 години затвор. По преценка на съда, измамникът може да се прости и с 1/2 от имуществото си. Към това трябва да бъде прибавена и нарушената условна присъда.

„Налице е вече т. нар. продължавана престъпна дейност. За голям период от време по един и същи начин, обещавайки изработка на мебели, извършва измамни действия. Като деянието е извършено повторно и в не маловажен случай”, съобщиха за Флагман.бг от прокуратурата.

Явно усещайки накъде отиват нещата, Иван изчезва яко дим. В момента единствено от МВР зависи дали той ще се изправи пред съда, за да отговаря за действията си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!