fbpx

Измерете кръвното си налягане без апарат. Лесно и бързо!

На първо място трябва да знаете, че е трудно да се измери кръвно налягане без апарат, но е възможно. Можете да го направите сами, без използването на каквито и да било механични или електрически уреди и други устройства, пише zdrave.to.

Трябват ви само основни познания за процесите, които протичат в човешкия организъм, които получава всеки ученик в училището. Ако се случи, че не си спомняте, тогава ще запълним тази празнина.

Как да измерите налягането

Опитайте се да не вярвате популярните в интернет твърдения, които се разпространяват с невероятна скорост само за да увеличат броя на наивните читатели. Например в интернет има информация за това как да измервате налягането с помощта на лост и махало.

Този метод е доста съмнителен и неточен, в научните среди той се критикува и лекарите не му вярват. А да станете заложник на заблудата, може да бъде и опасно.

Начинът се твърди, че е популярен. Неговите разпространители очакват, че това ще вдъхне увереност в читателя.

Хората не се смятат за глупави. Но дори и лекарите са хора. Основното правило на медицината: не прави нищо лошо. Ето защо експертите си поставят за цел да предадат информация на потенциален пациент за работата на тялото му, за да предотвратят възможни заболявания. Да се ​​информирате, значи да се спасите.

Сърцето ни е един вид уникален жив инструмент. А сърдечният пулс е основният индикатор за неговата работа. По този начин броят на ударите е най-старият, най-надежден и адекватен начин да се знае какво е кръвното налягане.

КАК СЕ ИЗМЕРВА ПУЛСЪТ?

Усетете радиалната артерия в основата на палеца на китката. Сложете върху нея пръст.

Усетете пулсиращото движение. В рамките на 30 секунди, бройте ударите.

Умножете цифрата по две и ще получите броя на ударите в минута.

Да разчетем получените резултати. Ако вашите стойности са в диапазона от 60 до 80, налягането е нормално. Сърдечният пулс е по-малко от 60 удара в минута, това показва понижено налягане или хипотония, повече от 90 удара в минута – увеличение или хипертония.

Сърдечният пулс може да варира според възрастта. Това се дължи на промени в тялото: естественото му износване и отслабване на еластичността на кръвоносните съдове.

За определяне на личните ви стандарти ще ви помогне на тази таблица:

СЪВЕТ

За да започнете да отчитате сърдечния ритъм, първо се насладете в удобна поза. Дайте на тялото няколко минути почивка, ако преди това сте извършвали сложни физически действия. Успокойте се, помислете за нещо хубаво и приятно. Това е важно, за да получите най-точните резултати.

И най-важното е да наблюдавате здравето си. След като сте забелязали неразположение, обърнете се към лекар, който ще ви помогне да нормализирате кръвното налягане и да постигнете здравословен начин на живот . Здравето е вашата основно богатство и задача!

Благодаря Ви,за полезната информация !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!