fbpx

Изискванията за новите касови апарати ще засегнат най-сериозно електронните търговци

www.bloombergtv.bg

Адв. Николай Кискинов, упр. съдружник във Владимиров Кискинов, В развитие, 11.02.2019

Новите изисквания за касовите апарати ще се отразят най-сериозно на електронните търговци. Това каза адв. Николай Кискинов, упр. съдружник във Владимиров Кискинов, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Според промените в Наредба Н-18, от 31-ви март всеки електронен магазин трябва да има касов апарат, одобрен от Националната агенция по приходите (НАП). Това вероятно е добре за приходната агенция, но като цяло изискванията са малко прекомерни за сферата на електронната търговия“.

Кискинов посочи, че издаването на касови бележки е задължително за електронните търговци само в няколко варианта – използване на наложен платеж при доставка, която не е осъществена от пощенски оператор, плащане в брой или при плащане с карта. Гостът коментира, че първите два случая са рядкост, а плащането с карта трябва да бъде уредено по различен начин в закона.

„Поради несъвършенства на българското законодателство плащанията с карта и чрез терминал не се приемат за плащане по банков път, независимо, че те минават през банките и са абсолютно прозрачни… Искането на сектора на електронната търговия е за плащанията, направени чрез карти, да не се изисква издаването на касова бележка, тъй като те са еднакви с банковите преводи“.

Според госта ако логиката в законодателството бъде спазена, то всички изисквания на новата наредба ще отпаднат за електронните търговци. Това е важно, защото преработката на всички тези системи е много скъп процес, допълни Кискинов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!