fbpx

Изгониха дете от детска градина във Враца, било им в повече

Лелки върнаха дете от детска градина във Враца, защото им било в повече, научи информационна агенция BulNews. За скандалното поведение на персонала от ДГ „Славейче“ разказа майка, потърпевша от ситуацията.
Вчера сутринта жената завела детето си на градина, но към 10.15 часа, докато била на работа, телефонът иззвънял и от отсрещната страна й казали, че трябва да отиде и да си прибере детето. Притеснена тя попитала какво е станало, а от детското заведение обяснили, че в момента са в сборни групи и нямат място за нейното дете.
Като отишла в забавачницата й било пояснено, че в сборната група, в която е и детенцето, имало над 40 деца и ако не спаднат до позволената бройка щели да бъдат глобени от здравните власти.
Жената попитала на какъв принцип е избрано да се прибере нейното дете, а отсреща й отговорили, че не е само то, били се обадили и на други родители.
Ядосаната майка се сетила, че преди време от градината накарали всички родителите да заявят в списък доброволно един месец през лятото, в който детето им нямало да присъства. Така врачанката се сетила, че там била отбелязала от средата до края на юли. Не очаквала обаче въпросните дати да я задължават изрично да си вземе отпуска, за да гледа своето дете.
„Това се случва всяка година. Едно и също е, принуждават ни с неофициални списъци да не водим децата си по график. Всичко това е, за да могат леличките и госпожите да излязат отпуска без проблем. В това време сборните групи се оказват с прекалено голям брой деца. Миналата година, по време на летните отпуски и сборните групи дори заварих детето си да спи на земята“, споделя огорчена майката.
Още вчера жената е подала жалби до общината, РЗИ-Враца и образователния инспекторат за ситуацията в детската градина.
За коментар по случая се свързахме с директорката на забавачницата Димитринка Найденова, която се оказа в отпуск и бе категорична, че въпросната майка не я е уведомила, че има проблем.
„Мисля, че няма никакъв проблем. Всичко ще бъде съгласувано с родителите… Като се върна на работа всичко ще бъде наред. Има си някакви правила, които се практикуват от години, това не е от сега“, коментира Найденова.
Директорката призна, че има списъци, в които родителите записват в кой период от лятото детето им няма да посещава детската градина, което било съвсем в реда на нещата. Найденова обаче не пожела да коментира защо вчера подчинените й са върнали вкъщи по такъв начин хлапето.
От община Враца заявиха, че сигналът на потърпевшата майка е получен и предстои обстойна проверка по случая.

А според майката тия женичка кога да излязат в отпуска ,нали и те имат семейства , и те като нормални хора искат да заведат децата си на море.Знаем на какъв тормоз са подложени с какви заплати са ,а сега и да не излизат в отпуска ли?Майката е дала съгласието си да отсъства и въпреки всичко пак го води на забавачка,не мога да разбера какъв е проблема щом веднъж си се съгласил ,защо не е отреагирала тогава ,а чак сега.

Учителките вероятно не са хора и нямат нужда от почивка😳

Идват да си видят децата на ясла или градина, препасани с плажни хавлии, а вечер ги прибират с пясъчни крака! Очевидно е, че у дома има хора, които да се грижат за детето….А тези деца, дали е добре да са на непрестанен режим, наблъскани в летните жеги по 40??????
Още по фрапиращ случай – дете, което ще бъде първокласник, е записано до 14 септември…..

Права сте , но щом са приели детето трябваше да изкарат деня и да предупредят от утре до еди когаси не го водете. Това е.

Това със списъка е практика за плануване на годишния отпуск на персонала в градината. След като въпросната майка е записала, че на въпросните дати детето ще отсъства, няма право да се възмущава. Аз лично никога не пиша в тези списъци, защото не съм сигурна, кога точно ще изляза в отпуск.

А вие какво очаквате? Това е Враца господа!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!