fbpx

Извънредно съвещание в МВР след тежката катастрофа край Своге

Днес ще се проведе извънредно заседание в Министерството на вътрешните работи (МВР). Спешната среща е заради тежкия пътен инцидент край Своге, предава Дарик.
Вчера около 17.00 ч. автобус с 33-ма пътници се обърна и падна в дере в Искърското дефиле. Загинаха 16 души, ранените бяха приети в четири столични болници.

Началникът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“, където постъпиха шестима от пострадалите, проф. д-р Николай Габровски, коментира вчера, че катастрофата е била изключително тежка. „Има пациенти с наранени крайници и гръден кош, травми в коремната област, има пациент с фрактура на гръбнака“, поясни той и ууточни, че ще са необходими поне 24 часа, за да се получи по-трайна информация.

В заседанието в МВР днес ще участават и представители  на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Понеделник – 27 август, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа край Своге. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина, съобщиха от правителствената пресслужба.

16 души загинаха след като автобус с пътници, които били на екскурзия до манастира „Седемте престола“, се преобърна в Искърското дефиле. В автобуса са пътували 33 души и шофьорът, десетки бяха ранените в различна степен. Произшествието стана в района между Лесков дол и Своге, около 17.00 ч. 13 души са загинали на място, а трима на път към болниците.

Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!