fbpx

Иван Костов: Когато бях премиер, направих много по-силна България

‘В Европа няма национализъм. Тодор Живков също не е патриот, а комунистически диктатор. Не може човек, който е искал да прави България 16-та република на СССР, да се нарича националист. Това каза в телевизионно интервю бившият премиер Иван Костов, съобщава www.banker.bg.

„Имах съмнение, че първото СДС е избрано от БКП за опонент. Знаеше се за много хора, че не изглеждат „достоверни“, допълни той и отрече да е бил сътрудник на Иван Илиев, главен икономически експерт на Тодор Живков. Според него, това че управляващите не са “слушали“ Иван Илиев, довело до фалита на страната през 1990 г.

“Ако политиката на БКП беше много по-зряла, нямаше да се стигне до двете тежки катастрофи и щяхме да последваме сценария на Словакия и Полша. През първата половина на 80-те година България трудно започна да взима кредити, за да покрива външния си дълг. Иван Илиев и много други икономисти виждаха назряващата финансова криза“, коментира Костов.

Бившият премиер сподели, че никога не е бил привърженик на идеята за преустройство по времето на социализма, а за радикални промени. Той припомни как бил на мнение, БКП не може да направи перестройката и че винаги е бил за демократизация в политическото общество. Като основна причина за повечето български проблеми Костов назова слабите държавни институции. Той даде за пример западните силни държави,чийто успех произтича от финансовите им и икономически ангажименти.

“Когато бях премиер, направих много по-силна България, отколкото това, което заварих през 1997 г.“, допълни бившият председател на СДС и изтъкна, че по времето, когато той бил премиер, в редиците не десницата имало много повече привърженици на демократичните реформи в сравнение с тези, които “дърпали партията надолу“.

да окрадеш това ли наричаш радикана програма

Трябва да му се конфискува всичко и пенсията .След това в белене да си вади хляба и да мисли какво и как е съсипал!?!

съсипа селското стопанство на българия

Дали спи спокойно,след като нанесе смъртоносен удар върху пенсионерите,разграби предприятията,създаде олигархията и унищожи СДС? Ликвидатор във всички свои действия!Бог да го съди!

Изчезвай ,че не мога да те гледам ,защото ти поведе ,,хорото,, ,че и книга си написал за ,,героичните си подвизи,, ! Чакайте възмездието ! То идеееее ……….

След Виденов нямаше вече нищо за съсипване

skrii se mrasna gad ti sasipa bg ti si za belene

Нямам думи за злия „гений“ на прехода със „Сапио“, „ликвидационните съвети“ ,Болници – Търговски дружества и безогледната приватизация…, но имам факти лично към вас и 39- те „гладуващи“ не подписали Новата Конституция? !

Бог няма да те забрави дето направи така с България и пенсионеритр

Ненормалник!И има очи да излиза и до пише.

Поредните добре маскирани лъжи и заблуди.

Винаги го споменавам на щерките защото женаму е стара, Бог забавя но не ЗАБРАВЯ ,,,,

15 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!