fbpx

Зимата вилнее с пълна сила! Синоптиците съобщиха каква голяма опасност ни дебне, заради падналия сняг (карта)

www.blitz.bg

Днес преди обяд валежи от сняг, ще има главно в Северозападна и централните райони на Северна България, а на останалите места ще са от дъжд. В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабнат и до вечерта ще спрат, най-късно, в Североизточна България. Вятърът ще е умерен от изток-североизток, в Източна България до силен, но през деня ще се ориентира от северозапад и ще отслабва.

Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9° и 14° , в останалата част на страната – предимно между 1° и 6°. Това сочи прогнозата не дежурния синоптик Боряна Маркова в сайта на НИМХ. В планините преди обяд ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, под 1700-1800 метра – от дъжд. Още преди обяд от запад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в планините в Източна България.

Вятърът ще е силен до бурен, но през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°. По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места – значителни.

До вечерта валежите ще отслабнат и спрат. Вятърът ще е умерен до силен, преди обяд от югоизток, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 13°-15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала и през деня ще отслабва. На 19.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:23 часа и ще залезе в 17:01 часа. Продължителност на деня 09:38 часа. На 19.11.2018 луната ще изгрее в 15:22 часа и ще залезе в 02:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 81 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември. На Запад снеговалежите ще продължат, а на Изток ще има значителни валежи от дъжд – на места се очакват от 20 до 30л/кв.м. Пътната обстановка ще бъде усложнена, така че шофирайте с повишено внимание. Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони – до 10 см. През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират.

В четири области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. Времето ще се задържи мрачно, студено и почти без промяна до четвъртък. Повече слънце ще има в петък и през уикенда, но имайте едно на ум, защото все пак декември наближава.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!