fbpx

Здравни работници изоставиха болна жена във Врачанско (видео)

Кадър бТВ

След лечение в психиатрично заведение, 34-годишна жена е изоставена от здравни работници пред кметство във врачанско село. За това сигнализираха очевидци, според които пациентката била в безпомощно състояние и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките й роднини също отказали да я приютят, предаде бТВ.

Вчера следобед пред кметството в село Добролево спира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – казва се Цецка, има психично заболяване и епилепсия и често лежи в психиатрията във Враца. Този път обаче е в изключително лошо състояние – видимо отслабнала, с памперс, неспособна да говори и да ходи.

Болната поискала храна, но се оказало, че не може да преглъща.

„Социалната работничка, която дойде с нея от Враца, каза, че са я пратили по автобуса, но тя е буйствала и затова са направили жест да я докарат”, разказва жена от селото. Според друга даже казали, че за тях Цецка е излекувана и са си свършили работата.

Служителите от здравното заведение се опитали да сложат в джоба на пациентката лична карта и рецепта и да си тръгнат, но свидетелите възроптали и позвънили на 112.

Майката на болната жена е починала, докато тя е била в болницата, а баща й е сляп и не иска да живее с нея. Така Цецка обитава къща в окаяно състояние, без врати и прозорци.

„От болницата ми казват, че трябва да бъде изписана и няма при кой да бъде настанена, защото роднините отказват да я приемат и са спрели да си вдигат телефоните, прекъснали са връзките едностранно”, обяснява кметът на Добролево Илиян Буковски.

Ситуацията щяла напълно да излезе от контрол, ако леля на момичето не се съгласила да го приюти, но само временно, тъй като се грижи за болен син.

До края на работния на повикването на 112 не се отзоваха нито полиция, нито социалните служби, които също са уведомени. От здравното заведение пък снощи отказаха да разговарят с екипа ни. Според кмета институциите трябва да се намесят, защото няма как проблемът да се реши само със силите на една малка община.

Не сте лекари а изроди и вашият ред ще доиде не сте недосегаеми хипократовата клетва не спазвате алчни сте

Така ли се грижите за болните аз съм отвратена!що за безочие и безотговорност е това

Това доктори ли са,за роднините да не говорим,а за кмета искам да кажа да се вземе в ръце.Жената не е добре и трябва да и се помогне.Късмет и пожелавам и Бог да е с нея!

За такива хора няма место в тая държава те са бацили които трябва да бъдат унищожени защото те източват държавата а не я подпомагат с какво са застраховани тия които ненавиждат нашите деца и близки че няма да се окажат в същото положение

Щом искаме да живеем в цивилизования свят трябва да приемем и неговите ценности. За такива хора се грижи църквата, обществото и държавата.

ТУК ЦЪРКВАТА НЯМА АНГАЖИМЕНТ , АКО Е МЮСЮЛМАНИН? ДЪРЖАВАТА НО НЕИНИТЕ ГРИЖИ СА ДО КАТО ИЗТЕЧЕ ПЪТЕКАТА. НЯКОГА в комунистическо една пневмония се лекуваше в болница – 20 дни инсулт може и 3 месеца, а сега 5 дни по пътека пневмония 7 дни инсултсамо и само да усвоят парите и ти показват пътя. Спрете с тези пътеки защото са много криви и подход към всеки заболял еднолично , с грижа до приключване на проблема

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!