fbpx

За 35 евро от Бургас до Истанбул с катамаран?

Икономическият модел е базиран на една прогнозна цена от 70 евро на плаване в двете посоки, каза изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов

35 евро вероятно ще е цената на билета за катамаран по бързата круизна линия Бургас – Истанбул.  Икономическият модел е базиран на една прогнозна цена от 70 евро на плаване в двете посоки. Това каза пред камерата на Нова телевизия изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов.

Само за 4 часа туристите ще могат да стигат от единия морски град до другия. Вчера беше направено първото експериментално плаване.

Очаква се линията да заработи от 1 юни следващата година.

„От 1 юни до 15 септември е планирано да е през ден. 45 плавания ще има в едната и още толкова в другата посока, като се избягват границите. Пасажерите или туристите ще бъдат в сърцето на Истанбул и в сърцето на Бургас на морска гара“, каза Димов пред репортера Цеца Алексова.

Тя уточни, че досега опитите да заработи круизна линия между Бургас и Истанбул се проваляха поради една причина. Проваляха се заради липсата на подходящ плавателен съд, който да може да маневрира в Черно море, уточни туроператорът Владимир Караджов.

Старото му име на гръцки е Негостоприемно море, добави той.

До края на юли трябва да приключат преговорите за предоставяне от турска страна на модерни катамарани със стабилизатори, които да пътуват по директната линия.

С друг кораб това е почти невъзможно, защото нашата идея е да се пътува комфортно, сигурно и да се пристигне за кратко време, каза пък Иво Гъдев, който е управител на корабна агенция.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!