fbpx

За първи път в света: Турция пуска All Inclusive по улиците и магазините

Флагман.бг
В Турция системата All Inclusive ще обхване търговските улици на курортите. Тук туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в някой от местните ресторанти, като използват гривна от хотела. Идеята е на Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD), която е намерила нов начин за увеличаване на приходите от туризма, пише Блиц.

Организацията предлага да „изкара“ туристите извън хотела до специални зони за пазаруване и развлечения, където ще действа системата ол инклузив. Такива зони ще се появят директно на местните улици с магазини, кафенета, ресторанти и барове.

Туристите ще могат да пазаруват и след това да отидат на обяд или вечеря в някое от близките заведения, което е обхванато от хотелската система All Inclusive.

Влизането в ресторанта ще се извършва от гривната на хотела или със специални карти. Гостите няма да плащат за храна и услуги.

Експертите предлагат и екскурзии, които да завършат с безплатна вечеря. Според тях, след посещение на ресторанта, туристите ще могат да продължат да пазаруват или да отидат в нощен клуб. Да се възползват от тази услуга ще могат гостите на хотелите по системата ол инклузив.

Този модел, който не замества познатата система All Inclusive, ще изведе туристи от хотела и ще ги принуди да харчат пари, което е и целта на инициативата.

В качеството на пилотен регион, в който ще се изпробва първо този нов проект, е избран Кемер (на снимката),  в южната част на Средиземноморското крайбрежие на Турция. В момента вече се водят преговори за създаване на специална улица, All Inclusive.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

error: Content is protected !!