fbpx

За какви проблеми алармира цветът на устните ни?

www.dunavmost.com

Цветът на устните ви може да подскаже какво е здравословното ви състояние.

Най-добре е, ако те са естествено розови. Това е знак за здрав организъм. Но всеки цвят, различен от розовия, алармира за проблеми със здравето ви, пише Дарик.

Ето едни от най-често срещаните промени в цвета на устните и за какво подсказват те:

Бледите или леко пепелявосиви устни може да подсказват липса на достатъчно кръвни клетки или хемоглобин. Хемоглобинът е основната част от червените кръвни клетки. В такъв случай е препоръчително да се приемат храни, богати на желязо.Този цвят на устните може да бъде признак също за проблеми с храносмилателната система.

Червените устни означават, че на тялото ви е твърде топло. В такъв случаи може да забележите допълнителните признаци като лош дъх и и чувство за глад. Според експерти, това може да сигнализира за проблеми с черния дроб и далака. Ако червените устни са зачервени или набъбнали, това може да е признак за алергия.

Лилавеещите устни са доста разпространени през зимата, но ако имате такива през цялата година, може да имате проблем със сърцето, белите дробове и дихателната система.

Според китайската медицина тъмночервена или лилава линия около устните е знак за енергичен дисбаланс. Тялото се нуждае от повече почивка и ограничаване на стреса.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!